Rukometaši Srbije protiv Argentine nastavljaju nastup na Svetskom prvenstvu

Rukometaši Srbije protiv Argentine nastavljaju nastup na Svetskom prvenstvu

Rukometna reprezentacija Srbije protiv selekcije Argentine igra peti meč na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj. Poraz od Norveške udaljio „orlove“ od četvrtfinala, pobeda protiv južnoameričke ekipe ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.

Teško da će rukometaši Srbije uspeti da se domognu četvrtfinala na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, ali to ne menja činjenicu da je ekipa Tonija Đirone na ovom turniru pokazala mnogo.

Pobedama protiv Alžira i Katara, uz minimalan poraz od Nemačke, obezbeđena je druga faza takmičenja, a ona je počela tesnim porazom od reprezentacije Norveške.

Imali su „orlovi“ vođstvo protiv favorizovanog rivala gotovo 40 minuta, ali su svojim greškama dozvolili ozbiljnom protivniku da se vrati u meč, dođe do preokreta, na kraju i do pobede.

Srbija je sa dva poraza put do četvrtfinala učinila praktično nemogućim, ali je rukometašima ostalo da odigraju dve utakmice, protiv Argentine i Holandije.

U subotu je na programu duel sa južnoameričkom selekcijom, koja je verovatno najslabijeg kvaliteta u novoformiranoj Grupi 3 na Svetskom prvenstvu.

Argentinci su, doduše, uspeli da savladaju Severnu Makedoniju i dođu do druge faze takmičenja, ali su na njenom startu ubedljivo poraženi od Nemačke 39:19.

(IN4S)

CATEGORIES
Share This