Ronaldova fudbalska „prevara“ vijeka

Ronaldova fudbalska „prevara“ vijeka

Kristijano Ronaldo je prešao u redove Fudbalskog kluba Al-Nasr i tim potezom potencijalno napravio fudbalsku „prevaru“ vijeka. Portugalac bi već sljedeće sezone mogao otići na pozajmicu u Njukasl ako se kvalifikuju za Ligu šampiona.

Nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s Mančester Junajtedom u novembru 2022. godine, Ronaldo završio je svoj prelazak u klub iz Saudijske Arabije, Al-Nasr u petak 30. decembra, a ugovor je navodno vrijedan nevjerovatnih 173 miliona funti godišnje.

Njukasl Junajted je u vlasništvu Fonda za javna ulaganja Saudijske Arabije, što znači da će transfer između dva kluba biti jednostavan i lako dovršen. Ronaldo bi i dalje bio povezivan s timom u vlasništvu bliskoistočne nacije.

Naravno, menadžer „Svraka“, Edi Hau morao bi pristati na transfer.

Za Ronalda ponovno igranje u Ligi šampiona predstavlja priliku da zaštiti svoje rekorde u takmičenju.

On je najbolji strijelac svih vremena sa 140, ali Lionel Mesi za njim zaostaje samo 11 golova. Budući da je Argentinac dvije godine mlađi i još uvijek igra u Evropi s Pari Sent-Žernom, postoji mogućnost da bi Ronaldov rekord mogao biti nadmašen.

Postoje čak i izvještaji da portugalska zvijezda namjerava vratiti rekord grupne faze u broju golova – trenutno zaostaje za Mesijem pet golova, njegova 73 neznatno su slabiji od 78 zvijezde „Svetaca“.

Zapravo, prije nego što se pridružio Al-Nasru, Ronaldo je preferirao prelazak u ekipu koja je trenutno u Ligi šampiona, ali njegovi zahtjevi za platu značili su da se prelazak nije ostvario. Povratak u lisabonski Sporting, njegov prvi klub, činio se logičnim, ali oni su u Ligi Evrope tek drugu polusezonu, prenosi „FourFourTwo„.

 

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This