Ramoš pred Đakom slavio sa tri prsta

Ramoš pred Đakom slavio sa tri prsta

Spektakularna noć nove portugalske zvezde!!!!

Portugalski napadač Gonsalo Ramoš (21) dobio je šansu umesto Kristijana Ronalda u meču protiv Švajcarske i odigrao je za pamćenje. Đak i prvotimac Benfike dao je tri gola protiv Granita Džake, Đerdana Šaćirija i ekipe, poslije trećeg podizao tri prsta u znak slavlja i ušao u istoriju Mundijala. Ramoš je postao najmlađi strijelac het-trika na Svjetskom prvenstvu još od Pelea.

Najveći brazilski igrač svih vremena dao je tri gola u polufinalu Mundijala 1958, u dominantnoj pobjedi protiv Francuske (5:2). Tada je imao samo 17 godina i sedam mjeseci. Ramoš će i po ovom dostignuću upamtiti svoju utakmicu karijere.

Portugalski napadač rođen je u junu 2001. godine i već osam sezona je član Benfike. Počeo je u primorskom gradu na jugu zemlje, Olhauu, gde je i rođen, a skauti lisabonskog velikana doveli su ga u svoj klub 2013, kada je imao samo 12. U dresu Benfike je napredovao iz sezone u sezonu, a ove jeseni je postigao het-trik i u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Mitjilanda, u tandemu sa poznatim saigračem Davidom Neresom. Tokom zime ćemo ga gledati i u nokaut fazi Lige šampiona, ali do tada ima dovoljno vremena. Trenutno je sav njegov fokus usredsređen na četvrtfinale Mundijala i duel protiv Maroka u subotu.

Zanimljivo je da je on prvi igrač još od 2002. godine koji je dao het-trik na svom prvom nastupu na Mundijalu u startnoj postavi. Prije njega je to uspio samo Nemac Miroslav Klose.

Glas Balkana

CATEGORIES
Share This