Prvi potez Novaka posle deportacije: Obrisao AO sa zvaničnog sajta

Prvi potez Novaka posle deportacije: Obrisao AO sa zvaničnog sajta

Najbolji teniser sveta definitivno je odustao od opcije da brani titulu u Melburnu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doživeo je sraman tretman u Melburnu, gde su mu zabranili ulazak u zemlju, zatočili ga na aerodromu, gde su ga šest sati držali u jednoj sobi uz pratnju policije, bez mobilnog telefona i bez kontakta sa svojim timom.

Nakon svega, Novaku je odbijena viza i saopšteno mu je da će biti deportovan iz Australije.

Kako to ironično zvuči, Australija je deportovala svog najtrofejnijeg šampiona, čoveka koji je proneo slavu Australijan opena kao niko pre, rekordera, kralja Australije… poneli su se prema njemu sramno, tretirali ga kao kriminalca, a to im ni Đoković, ali ni Srbija sigurno nikada neće zaboraviti.

Sam Đoković se nije oglašavao, ali je načinio prvi potez, koji može da nasluti da od žalbe neće biti ništa, kao i da sigurno neće aplicirati za novu vizu, za koju ima pravo, prema rečima australijskih novinara.

Naime, Novak je sa svog zvaničnog sajta obrisao Australijan open u opciji “sledeći turnir”, gde je sve do situacije od danas i bio upisan turnir koji se igra od 17. do 30. januara.

 

“Viša sila” je sprečila Đokovića da postane najtrofejniji Grend slem šampion ikada i da jubilarni 10. put podigne pehar u Melburnu.

Ko god da ove godine osvoji Australijan open, on neće imati istu težinu zbog skandala koji je načinjen Novaku.

(Telegraf.rs)

CATEGORIES
Share This