Prvi Đokovićev rival na AO Kecmanović, čeka se i odluka australijske vlade

Prvi Đokovićev rival na AO Kecmanović, čeka se i odluka australijske vlade

Žrijeb za predstojeći Australijan open održan, nakon kašnjenja od sat vremena.

06,55 -Novak Đoković će u prvom kolu igrati protiv sunarodnika Miomira Kecmanovića, odlučeno je žrijebom u Melburnu. Izvlačenje je kasnilo više od sat vremena iz, za sada, nepoznatih razloga.

U slučaju da izađe kao pobednik iz srpskog derbija, u drugom kolu ga očekuje pobjednik susreta između Amerikanca Tomija Pola i kvalifikanta.

Još prije početka bilo je poznato da je sistem takav da se automatski izvlače slabije rangirani igrači, a potom se nosioci ubacuju u kostur.

Tako je odlučeno da će u polovini žrijeba u kojoj se nalazi svetski “broj 1” biti još Aleksander Zverev i Rafael Nadal, čiji okršaj je moguć u četvrtfinalu.

Nije poznat razlog kašnjenja žrijeba za oko sat vremena.

Odložen žrijeb za AO, poznato novo vrijeme 

Žrijeb za predstojeći Australijan open odložen je u četvrtak ujutru iz, za sada, nepoznatih razloga. Organizatori su neposredno pred početak izvlačenja obavijestili javnost da će sve biti odloženo na više od sat vremena. Novak Đoković je među učesnicima i postavljen je za prvog nosioca u muškoj konkurenciji.

Ceremonija izvlačenja trebalo je da počne u 16 časova po lokalnom, odnosno 05.00 po srednjoevropskom vremenu, ali je odložena.

Prisutnim novinarima u Melburn parku naloženo je da sačekaju ispred prostorije dok ne stigne obavještenje o zvaničnom početku žrijeba, ali onda je usledilo još jedno negativno iznenađenje – izvlačenje parova glavnog žrijeba je odloženo.

Razlog odlaganja nije poznat, ali mediji spekulišu da ima veze sa slučajem Novaka Đokovića, koji bi tokom dana mogao da sazna odluku ministra Aleksa Hoka o deportaciji.

Organizatori su nešto više od pola sata kasnije saopštili novi termin žrijeba, što su mnogi povezali sa vanrednim obraćanjem premijera Skota Morisona (16.45).

Međutim, riječi o Novaku nije bilo i on je i dalje među učesnicima prvog grend slema, na kojem je postavljen za prvog nosioca.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara, a u muškoj konkurenciji titulu bi trebalo da brani upravo Đoković.

BN/(RTS Foto: Youtube)

CATEGORIES
Share This