Prosinečki: Srbija me podsjeća na Hrvatsku koja je igrala finale

Prosinečki: Srbija me podsjeća na Hrvatsku koja je igrala finale

– Srbija me podsjeća na Hrvatsku s prošlog Mundijala gdje je igrala finale – istakao je Robert Prosinečki ne krijući da mu se dopada sve što radi njegov saigrač iz Zvezde Dragan Stojković Piksi.

Generalno, mislim da mogu biti jako dobri. Pojedinačno su jako dobri, selektor im je dao drskost kakvu je i on imao kao igrač i tako da sad izgledaju jako, jako dobro. Manje-više isto kao i Hrvatska. Srbija je pobjedila u Portugalu, pa nedavno bez problema Norvešku sa jednim Erlingom Halandom u Ligi nacija. To je jedna sasvim druga reprezentacija nego prije kada su imali dobre pojedince, ali nikad dobar kolektiv. Piksi je to sve posložio i izgledaju jako dobro. Biće im teško, ali vjerujem da će biti drugi u grupi iza Brazila, koji je po meni prvi favorit za titulu šampiona. Ako prođu grupu sve je moguće – istakao je Prosinečki za Mondo.

Osvajač bronze sa Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. uvjeren je da će i njegova reprezentacija proći grupu, ali sumnja da mogu ponovo do finala kao prije četiri godine u Rusiji.

– Vrlo teško se to može ponoviti, ali Hrvatska ima jednu dobru reprezentaciju, mogu reći solidnu ekipu sa dobrim, mlađim igračima. Ipak sve zavisi kakav će biti Luka Modrić, koji je vođa ovog tima. Hrvatska će proći grupu, a poslije u nokaut sistemu je sve moguće. U pitanju je ekipa koja zna i dobro igra, pa se rezultatski gledano, nikad ne zna s Hrvatskom. Imaju kvalitet, u pitanju je spoj mladih i iskusnijih igrača, tako da najprije neka prođe grupnu fazu, a onda može svašta da bude. Da ponovi Rusiju – teško, ali može biti vrlo interesantno prvenstvo za Hrvatsku – istakao je Prosinečki.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This