„Pravila moraju da budu ista za sve“ Oglasio se Đokovićev PTPA nakon doping skandala Janika Sinera

„Pravila moraju da budu ista za sve“ Oglasio se Đokovićev PTPA nakon doping skandala Janika Sinera

Sindikat profesionalnih tenisera (PTPA), koji je osnovao Novak Đoković, oglasio se povodom doping skandala u čijem se epicentru nalazi prvi igrač sveta janik Siner.

Ahmad Nasar, izvršni direktor Sindikata profesionalnih tenisera (PTPA), organizacije koju je osnovao Novak Đoković nakon sukoba sa ATP-om, oglasio se putem Tvitera i izneo stav Sindikata:

– Posljednji događaji naglašavaju važnost da svi teniseri, bez obzira na rang, pol ili nacionalnost, budu podložni istim pravilima i procesima. Odsustvo konzistentnog i jasnog sistema stvara očigledne probleme za igrače, što dodatno narušava kredibilitet teniskog establišmenta prema navijačima i medijima. Jasnoća i dosljednost su ključni za ono što PTPA nastoji da postigne u teniskom svijetu, u cilju zaštite interesa svih igrača – rekao je on.

Ubrzo se oglasio i Vasek Pospišil, kanadski teniser koji se udružio sa Đokovićem kada se osnivao PTPA, rekavši da se njemu lično, ali i mnogim kolegama događalo da budu suspendovani i na po dve godine samo jer nisu testirani na doping.

Iako je prošao bez ozbiljnije kazne, Janiku će biti oduzeto 400 ATP bodova, a moraće i da vrati 300.000 evra, koje je osvojio u Indijan Velsu, turniru tokom kog je bio pozitivan na klostebol. Za slučaj se saznalo tačno dan pošto je osvojio peti turnir u ovoj godini.

Dok se teniski svet još uvek bori s posledicama ovog skandala, jasno je da će se pitanja o transparentnosti i pravičnosti još dugo razmatrati.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This