Poznati stručnjak opleo po Zverevu

Poznati stručnjak opleo po Zverevu

Mats Vilander, čovek koji je svojevremeno bio broj jedan svjetskog tenisa, prokomentarisao je situaciju oko Aleksandera Zvereva.

Nijemac je na turniru u Akapulku polomio reket o sudijsku stolicu, zbog čega je samo novčano kažnjen, a među onima koji smatraju da je reakcija morala da bude oštrija, je i Šveđanin.

Vilander smatra da bi ATP morao da jasno svim igračima do znanja stavi koje stvari su prihvatljive, a koje to nisu, kada je u pitanju ponašanje na terenu.

– U tenisu učite kako da se ponašate, kako da se nosite sa tim stvarima kada su odluke na ivici. Ovo je igra gdje se uči mnogo o životu i gde se obrazujete, razumijete da postoje pravila, a ovi momci to imaju na sasvim drugačijem nivou, rekao je Vilander.

On je istakao i da je odgovornost igrača umnogome veća, jer veliki broj mladih sledi njihov primjer.

– Znam da mi je Lejton Hjuit pričao da skoro svaki klinac u Australiji sada radi ono što i Nik Kirjos. Ne kažem da bacaju rekete ili slično, ali udaraju lopticu kao on i to je na neki način loše, jer Nik je tako talentovan, ali ne koristi dobro stopala tokom igranja poena. On jednostavno to nadoknadi zamahom. I onda se oni ugledaju na takve momke. To je loše, Ustvari, mislim da je to užasno. Lomljenje reketa na terenu je najgora stvar za mene jer većina klinaca ne može sebi da priušti da kupi reket – dodao je Vilander.

Otuda je sve doveo u kontekst situacije u kojoj se našao Aleksander Zverev.

– Mislim da je to pogrešno. Apsolutno pogrešno. Zato sam i tražio – Zverev mora da bude ne na uslovnoj kazni, već da bude udaljen sa Tura na mjesec, dva, možda sa prvog grend slema, možda prvog mastersa, ali da se uradi nešto što će ga povrijediti, prije nego da pomisli da uradi ponovo isto i da će sve biti u redu. To nema smisla. Život ne funkcioniše tako, zaključio je Vilander u podkastu na “Eurosportu”.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This