Poznat novi sudija: Evo ko odlučuje o sudbini Novaka Đokovića

Poznat novi sudija: Evo ko odlučuje o sudbini Novaka Đokovića

Nakon što se sudija Entoni Keli povukao iz slučaja Novaka Đokovića i predao ga Federalnom sudu, posao će preuzeti Dejvid Džon O’Kalahan.

O’Kalahan je studirao na Univerzitetu u Melburnu i na Jejlu. Bio je asistent časnom sudiji Kiliju u Federalnom sudu Australije između 1982. i 1983. godine

Nakon toga se preselio u SAD, gdje je u “Salivenu i Kromvelu” u Njujorku bio na praksi, a potom i u advokatskoj kancelariji “Vigin i Dana”.

Postavljen je za višeg savjetnika 2003. godine, a tokom godina angažovan je na mnogim slučajevima u sferi korporativnog prava, zakona o trgovačkoj praksi, zakona o prihodina i franšizingu, vlasničkom kapitalu, prava na rudarstvo i energetiku, kao i ustavnog prava. Bio je potpredsjednik viktorijanske skupštine, a u periodu između 1996. i 1998. godine bio je gostujući profesor na Jejlu. Trenutno je gostujući profesor na školi za prava u Melburnu.

Novakov advokatski tim definitivno ne može biti zadovoljan ishodom današnjeg ročišta. Pored činjenice da će cjelokupan slučaj biti prebačen na Federalni sud, što automatski znači i nešto duži proces, srpski teniser period do tada će morati da provede u pritvoru. Saslušanje Đokovića zakazano je za sutra u osam ujutru po australijskom vremenu, što je po srednjeevropskom vremenu deset uveče.

Predstavnici prvog reketa svijeta dogovorili su se sa predstavnikom australijskih zvaničnika oko mjesta na kom će Đoković biti u pritvoru. Dobra vijest za Novaka je to što do kraja procesa neće moći biti deportovan iz Australije, ali stiče se utisak da sudija Keli nije bio dovoljno jak da donese još neku veću odluku od toga.

Srpska Info

CATEGORIES
Share This