Postignut najbrži gol u istoriji Italije (VIDEO)

Postignut najbrži gol u istoriji Italije (VIDEO)

Italijanski fudbaler Đoakino Đardina postigao je jedan od najbržih golova u istoriji fudbala, a sigurno najbrži u istoriji fudbala u Italiji, pišu tamošnji mediji.

Naime, čim je utakmica počela, igrač je odmah šutirao sa centra i uhvatio protivničkog golmana nespremnog. Vreme do postignutog gola je ono koje je bilo potrebno lopti da uđe u mrežu.

„Ovaj istorijski dan zatvaramo pogotkom koji je postigao kapiten Đardini za samo 3.81 sekundi, čime smo srušili sve italijanske rekorde za najbrži pogodak i ušli među 10 najbržih na svijetu“ napisali su na zvaničnoj stranici italijanskog niželigaša Mazaresea.

Rekord je do sada u Italiji držao Milanov fudbaler Rafael Leao, kojem je u decembru 2020. godine trebalo samo 6.76 sekundi u meču protiv Sasuola da postigne gol.

Svjetski rekord za najbrži gol u istoriji fudbala drži Gavin Stouks, kojem je na meču između Marilja i Klajdbanka 2017. godine trebalo samo 2.1 sekunda da se upiše u listu strijelaca.

Drugi je Vuk Bakić, koji je u meču 2. lige Srbije 2012. godine postigao gol nakon 2.2 sekunde, a treći je Mark Barouz, kojem je 2004. godine trebalo samo 2.56 sekundi da postigne gol, prenosi „Tutto Campo„.

(Srpskainfo)
CATEGORIES
Share This