“Ponosni na naših 20 godina” KKI Vrbas u najboljem svijetlu predstavlja sport i Banjaluku

“Ponosni na naših 20 godina” KKI Vrbas u najboljem svijetlu predstavlja sport i Banjaluku

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ danas obilježava dvije decenije uspješnog postojanja. Priča o ovom trofejnom sportskom kolektivu počela je da se piše 12. jula 2002. godine. Tog dana u bifeu „Medo“ klub su osnovali Marinko Umičević, Luka Jeličić, Slavko Šimić i Goran Krsmanović koji je bio je prvi kapiten i ujedno predsjednik klupske Skupštine.

Za ove dvije decenije igrači KKI “Vrbas” su osvojili bezbroj trofeja. Sedam puta su osvajali NLB ligu, 8 godina uzastopno su šampioni BiH, u 4 navrata slavili su u Kupu BiH, osvajači su premijernog izdanja novoformirane “Bauerfeind” regionalne lige, višestruki su šampioni i pobjednici Kupa Srpske, pobjednici kvalifikacionog turnira Evrolige 3 i Evrolige 2.

– Sigurno je da mogu biti prezadovoljan sa svim onim što su igrači ostvarili za proteklih 20 godina. Zajednički smo mnogo toga uradili, došli smo do samog vrha i mi smo prošli put “preko trnja do zvijezda” kako je nazvana naša knjiga koja je imala dva izdanja. Koristim priliku da igračima, stručnom štabu, navijačima i svima onima koji su minule dvije decenije bili uz nas, da čestitam ovaj značajan jubilej – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik KKI “Vrbas”.

Košarka u kolicima je izuzetno naporan i skup sport, i nije tajna da je najviše sredstava u klub uložio Marinko Umičević kao i Tvornica obuće “Bema”.

– Najvažnije je da je klub sve ovo vrijeme napredovao i to u svim segmentima. Značajnu pomoć imali smo i imamo od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, Vlade Republike Srpske na čelu sa Radovanom Viškovićem kao i od ministarke porodice, omladine i sporta Sonje Davidović kojima se ovom prilikom zahvaljujemo. Veliko hvala upućujem predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću i Dejanu Kusturiću, direktoru Fonda PIO koji je poslije zajedničkog sastanka kod gospođe Cvijanović promjenio pravilnik po kojem osobe sa invaliditetom imaju pravo na lako-aktivna invalidska kolica koja koštaju 6.200 maraka što je velika stvar, a ranije su imali pravo na iznos od 400 maraka – istakao je Marinko Umičević.

Dodao je i da se Željka Cvijanović angažovala i po pitanju ukidanja akciza na ortopedska pomagala.

U Košarkaškom klubu invalida “Vrbas” su naglasili da nikada neće zaboraviti dvojicu igrača Gorana Krsmanovića i Danijela Petrušića, te Gorana Đukića koji je jedno vrijeme bio trener kao i na potpredsjednika Luku Jeličića koji su prerano otišli sa životne i sportske scene ostavivši dubok trag u klubu.

Na kraju treba dodati da se u KKI „Vrbas“ mogu pohvaliti da posjeduju neophodnu opremu čija vrijednost dostiže do 300.000 maraka. Od naredne jeseni igrače ovog kluba očekuju nova iskušenja, a jedno od njih trebao bi biti nastup u okviru ABA 2 lige sa timovima iz regiona.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This