Podmlađena Srbija poklekla na završnom turniru: Crna Gora bolja od „delfina“ na startu Svetske lige

Podmlađena Srbija poklekla na završnom turniru: Crna Gora bolja od „delfina“ na startu Svetske lige

Treba reći da je Srbija u Strazbur došla sa kombinovanim timom u kome su samo trojica igrača koji su nastupili na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, gde su izabranici Dejana Savića upravo u meču protiv Crn gore osvojili peto mesto

Vaterpolisti Srbije nisu dobro počeli nastup na Završnom turniru Svetsnjke lige u Strazburu. Podmlađena ekipa koju je selektor Savić odveo u Strazbur doživela je ubedljiv poraz od Crne Gore – 8:16 (3:3, 0:5, 3:3, 2:5).

Naredni rival delfina biće svetski šampion Španija, koja je u prvom kolu nadigrala Australiju sa 13:10.

Najefikasniji u redovima „ajkula“ bio je igrač Primorca Marko Mršić koji je postigao pet golova, istakao se i Averka sa tri, ali i golman Tešanović sa čak 11 odbrana.

Treba reći da je Srbija u Strazbur došla sa kombinovanim timom u kome su samo trojica igrača koji su nastupili na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, gde su izabranici Dejana Savića upravo u meču protiv Crn gore osvojili peto mesto.

S druge strane, četa Vladimira Gojkovića dobila je priliku da nastupi na Završnom turniru tek nakon odustajanja Brazila, ali su ovim trijumfom, makar i protiv „drugopozivaca“ Srbije pokazali da im je u Strazburu svakako mesto.

Izvor: Novosti

CATEGORIES
Share This