Podatak od kojeg će vam da se zavrti u glavi: Ovo su najplaćeniji fudbaleri svijeta, Ronaldo neprikosnoven na vrhu

Podatak od kojeg će vam da se zavrti u glavi: Ovo su najplaćeniji fudbaleri svijeta, Ronaldo neprikosnoven na vrhu

Ako je transfer Nejmara iz Barselone u Pari Sen Žermen 2017. za rekordnih 222 miliona evra poremetio tržište, šta tek onda reći šta su Saudijci napravili u poslednjih godinu i kusur dana?

Ulaže se astronomski novac u plate igrača i obeštećenja za transfer, pa smo došli do toga da za jednu sezonu mogu da se obezbijede praunučići.

Izašla je lista najplaćenijih fudbalera svijeta, prema uglednom magazinu Forbs i na prvom mjestu je Kristijano Ronaldo. Saudijski Al Nasr je dolaskom Portugalca u Rijad pokrenuo lavinu i za to zadovoljstvo izdvojio nestvarna 263 miliona evra. Po godini!

Jasno je da Arapi ne žale novac kad nešto hoće, napravili su ekspanziju, ali i stvorili ogroman jaz u plaćanju.

Tako je Lionel Mesi drugi sa duplo manje novca u odnosu na nekada najvećeg rivala na terenu. Njemu Inter Majami kroz igranje i učinak, ali i marketinške aktivnosti, plaća godišnje 124 miliona.

Iza njih slijedi Nejmar sa platom od 101 miliona u Al Hilalu, za koji je odigrao svega nekoliko utakmica zbog teške povrede i to je to od trocifrenih miliona na listi.

Saudijci drže i četvrto mesto jer Karim Benzema prima 96 miliona u Al Itihadu, dok je Kilijan Mbape peti sa 83 miliona u Real Madridu.

Novac od kojeg se vrti u glavi i sve manje vodi računa o samoj igri i rezultatu. Nažalost…

CATEGORIES
Share This