Plivačima KVS Leotar devet medalja u Mostaru

Plivačima KVS Leotar devet medalja u Mostaru

Juče je na Gradskom bazenu u Mostaru održan je 3. Međunarodni plivački miting „Orka Arena Cup“.

Na ovom već tradicionalnom plivačkom takmičenju na bazenu grada pored Neretve, učestvovalo je 352 takmičara iz 18 klubova sa prostora BiH.

Ovom takmičenju je na velikoj važnosti dato što je od strane Plivačkog saveza BiH i Svjetske plivačke federacije FINA uvršten u promociju FINA WORLD AQUATICS DAY.
Po propozicijama, plivalo se u pet straosnih kategorija.
Učešće na 3. „Orka Arena Cup“ je uzelo i deset plivača KVS „Leotar“. KVS „Leotar“ na mostarskom plivalištu predstavljali su Marija Ninković (2000), Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005), Nikola Deretić (1994), Uroš Kundačina (2000), Vuk Danojlić (2003), Stefan Grubač (2003), Damjan Korol (2003), Jovan Vukoje (2005) i Igor Kundačina (2008).
Plivači trebinjskog kluba, i sa „Orke“, kući su se vratili sa novim medaljama.

KVS-aši su u Mostaru osvojili devet medalja od čega jednu zlatnu, tri srebrene i pet bronzanih.

Plivalište pored Neretve bilo je berićetno za Mariju Ninkovićkoja se okitila sa pet medalja. Maša je osvojila srebrenu medalju na 50m leđno dok se bronzanim medaljama okitila na 50m prsno, 100m prsno, 50m delfin i 100m delfin.

Helena Lakić u svojoj konkurenciji, izdominirala je na 100m leđno osvojivši zlatnu medalju uz ostvaren svoj najbolji rezultat a na duplo kraćoj disciplini 50m leđno osvojila je srebrenu medalju. Uroš Kundačina se okitio srebrom na 100m prsno i bronzom na 50m prsno ,poslije dugog oporavka od povrede ramena, i u punoj snazi se vratio u takmičarski ritam sa svojim najboljim rezultatima u pomenutim dsciplinama.

Ostali predstavnici KVS „Leotar“ u potpunosti su opravdali očekivanja u Mostaru, ostvarivši svoje lične rekorde, što potvrđuje podatak da su plivači KVS „Leotar“ po ukupnoj progresiji takmičra od 18 klubova nalaze na drugom mjestu sa napredkom od 110%.

– Trenizi na Olimpijskom bazenu „Banje“ u našem gradu polako davaju svoj rezultat na što ukazuje i rezultatski napredak naših plivača u Mostaru. U narednom periodu nastavljamo sa intezivnim treninzima kao i sa takmičenjima a prvo naredno je naš tradicionalni miting „Srđan i Maksim“ koji je po programu 20. i 21. jula”, ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.

(lokoportal.com)

CATEGORIES
Share This