Piksija nema ni na mapi: Skaloni najbolji selektor u 2022. godini

Piksija nema ni na mapi: Skaloni najbolji selektor u 2022. godini

Objavljena je lista najboljih selektora u 2022. godini prema izboru Međunarodne federacije za fudbalsku statistiku i istoriju (IFFHS).

Za najboljeg je izabran šampion svijeta Argentinac Lionel Skaloni poslije titule u Kataru, što je i logično, a ubjedljivo je potukao cjelokupnu konkurenciju sa 240 bodova.

Iza njega je selektor reprezentacije Francuske Didije Dešam, kčiji je tim u finalu Mundijala poražen od Argentine poslije penala, a iskusni stručnjak dobio je 45 bodova.

Zanimljivo, na trećem mjestu je marokanski selektor Valid Regragui. Nakon istorijskog rezutata i četvrtog mjesta na Mundijalu, kao nijedna afrička reprezentacija ranije, on je zaradio 30 poena.

I pored toga što je izgubio u borbi za bronzu od Hrvatske, odnosno kolege Zlatka Dalića, Marokanac je dobio više bodova od vođe “Vatrenih” koji je ih je sakupio 20.

Na listi je 10 imena i redom idu Japanac Hajime Morijasu (15 bodova), Holanđanin Luj van Gal (10), Amerikanac Greg Berhaler (10), selektor Saudijske Arabije Uv Renar (5), nedavno smijenjeni u Brazilu Tite (5) i Paulo Bento koji je vodio Južnu Koreju (5).

Na ovoj listi, očekivano, nema selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija nakon slabog izdanja “Orlova” na Svjetskom prvenstvu, a on nije dobio nijedan bod, prenosi Sportal.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This