Petković: Ova generacija srpskih fudbalera spremna za velika djela

Petković: Ova generacija srpskih fudbalera spremna za velika djela

Nekadašnji reprezentativac Srbije Dejan Petković u društvu direktora nacionalnih asocijacija UEFA Zorana Lakovića posjetio je bazu reprezentacije Srbije u Dohi.

Poželjeli su selektoru Srbije Draganu Stojkoviću da u posljednje dvije utakmice grupne faze Svjetskog prvenstva bude u situaciji da sastavi najbolji mogući tim i da dokaže da ova generacija srpskih fudbalera može mnogo više od onoga što je pružila na premijeri protiv Brazila.

Dejan Petković je kratko prokomentarisao prvi meč sa Brazilom i istakavši kvalitet suparnika konstatovao da tim nikako ne treba da klone duhom već da se fokusira na naredne mečeve.

– Vjerujem u ove momke i selektora Stojkovića. Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu uvijek nosi sa sobom mnogo zamki i nepredviđenih okolnosti. Svi smo bili euforični, očekivali neki senzacionalan rezultat, ali treba biti realan. Izgubili smo od jačeg tima koji s punim pravom konkuriše za titulu svjetskog šampiona. Ne treba klonuti duhom, bitna je hladna glava i fokus na Kamerun i Švajcarsku – izjavio je bivši reprezentativac Srbije Dejan Petković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Dejan Petković je sa aktuelnim selektorom Srbije dijelio svlačionicu na prijateljskoj utakmici protiv Rusije 1995. godine, kada je postigao i jedini gol u dresu sa državnim grbom, a sada je pružio podršku svom nekadašnjem saigraču.

Mnogo mi je drago što je Stojković kao selektor uspio da dovede našu Srbiju na Svjetsko prvenstvo. Piksi je sedam godina stariji od mene, ali sam imao zadovoljstvo da se sretnemo u reprezentaciji i da jednom prilikom budemo i cimeri u sobi. Ovo je veliki događaj, svaki igrač sanja da bude akter najveće smotre svjetskog fudbala. Nažalost, nisam imao sreće da kao igrač osjetim čari Mundijala, ali sam zahvaljujući ljudima iz FIFA već treći put dio ovog spektakla. Bio sam u Brazilu 2014. godine, Rusiji 2018. godine i sada u Kataru. Osjećaj je nevjerovatan – izjavio je Petković.

Istakao je da fudbaleri Srbije sada moraju da se fokusiraju na meč sa Kamerunom.

– Pratio sam utakmicu protiv Brazila u društvu Žulija Cezara, Roberta Karlosa, Kafua i Žilberta Silve. Rekao sam im da samo oni mogu da izgube, jer meni odgovara bilo koji rezultat. Srbija je moja zemlja, ali sam u Brazilu proveo više od polovine svog života. Bitno je da momci što prije podignu glavu i da pobijede Kamerun. Znam da 217 miliona ljudi na ovom svijetu želi da Srbija i Brazil odu u osminu finala, 210 miliona Brazilaca i sedam miliona Srba. Pa hajde da svi budemo srećni poslije trećeg kola grupne faze Mundijala – zaključio je Petković.

Glas Srpske

CATEGORIES
Share This