Pazi Nole gazi!

Pazi Nole gazi!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo US opena pošto je veoma lako savladao španskog tenisera Bernabe Zapate Miraljasa.

Nole je slavio s ubjedljivih 3:0 i to po setovima 6:4, 6:1 6:1.

Osim nešto sporijeg početka prvog seta cijeli meč je prošao u znaku najboljeg tenisera svijeta. Španac je jedino na početku meča uspio da pruži otpor Srbinu koji je igrao sve bolje kako je meč odmicao i do pobjede je došao nakon dva sata igre.

Prva četiri gema prvog seta oba tenisera su osvajala bez greške, čak je Španac bio bliži brejku, ali nije uspio u tome. Peti gem je bio ključan za prvi set pošto je Nole uzeo servis protivniku, a na kraju je rutinski priveo taj period meča kraju.

U drugom setu smo vidjeli dominaciju srpskog tenisera koji je rivalu dozvolio osvajanje samo jednog gema. Tri puta je uzimao servis protivniku i na kraju je drugi set uzeo sa 6:1. Ako je postojala dilema nakon prvog seta već tada je bilo jasno da će Nole nastaviti pohod ka osvajanju 24. grend slem titule u karijeri.

Treći set je počeo nezgodno za Noleta koji je spasavao nekoliko brejk lopti, ali je uspio da sačuva svoj servis. Ista stvar se ponovila i u trećem gemu i opet je Nole spasio dvije brejk lopte protivnika. Nakon toga je sve postalo stvar rutine. Nole je dva puta uzeo servis protivniku u trećem setu i to je bilo dovoljno da ovjeri pobjedu i plasira se u 3. kolo US opena.

Tamo će ga čekati srpski teniser Laslo Đere.

CATEGORIES
Share This