Partizan srušio „kralja“ u Areni: Crno-bijeli Realu ubacili 104 poena

Partizan srušio „kralja“ u Areni: Crno-bijeli Realu ubacili 104 poena

Košarkaši Partizana pobijedili su Real Madrid rezultatom 104:90 u okviru 32. kola Evrolige.

Znali su crno-bijeli da bi eventualnom pobedom nad Realom ostvarili ogroman, možda i ključan korak ka TOP 8, a da bi samo jedna pobjeda bila dovoljna za veliki uspeh, mnogo toga zavisi i od ostalih rezultata.

Parnom valjku je bilo potrebno da pored svoje pobjede, Žalgiris izgubi od Valensije, ili Baskonija od Fenerbahčea. Nažalost po crno-bijele, i Žalgiris i Baskonija su slavili, ali šanse Partizana za plasman u osam najboljih su i dalje ogromne.

Crno-bijeli su vrlo motivisano ušli u utakmicu, sa velikom podrškom sa tribina, koja ih je nosila do ogromnog trijumfa nad slavnim Real Madridu.

Žestoka borba je viđena od samog starta na parketu, izabranici najtrofejnijeg košarkaškog trenera u Evropi su solidno otvorili meč, ali gosti su pokazali zbog čega su jedni od favorita za osvajanje Evrolige, pa je nakon prvih 10 minuta na semaforu viđen rezultat 21:23.

U drugoj četvrtini viđena je potpuno druga slika na parketu, crno-beli su blistali na obje strane terena, sjajno igrali i lako preokrenuli rezultat, pa su na poluvrijeme u svlačionicu otišli sa +11.

Atmosfera je bila sjajna, a košarkaši Partizana nastavili su sa sjajnom partijom i u drugom poluvremenu, bili su veoma sigurni, koncentrisani na u odbrani a rezultatska prednost je konstantno rasla!

Ovo je definitivno bila noć košarkaša Partizana, blistali su na terenu, „kraljevski klub“ je pokušavao da vrati neizvjesnost u meč, ali u tome nije uspio. Svakako, zaslužena pobjeda beogradskog kluba.

Novi rekord

Navijači Partizana poznati su svuda u svijetu kao „autori“ najboljih atmosfera, a to su večeras potvrdili i po ko zna koji put. Večeras je u beogradskoj „Štark Areni“ oboren novi rekord, pošto je čak 20.068 navijača došlo da bodri crno-bijele u meču od ogromne važnosti!

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This