Partizan jedva protiv Zadra, prva pobjeda Obradovića u ABA ligi

Partizan jedva protiv Zadra, prva pobjeda Obradovića u ABA ligi

Košarkaši Partizana ostvarili su pobjedu na staru ABA lige i na debiju Željka Obradovića u Zadru 78:83.

 

Partizan je od rane faze imao prednost koševima Kevina Pantera, ali je zadar držao priključak koševima iz reketa s obzirom da centarska linija “crno-bijelih” nije imala rješenje za Lukovića i Vukovića.

Značajniju prednost “crno-bijeli” su počeli da prave u drugom periodu kada je Aleksa Avramović prije svega unio agresivnost u odbrani i “crno-bijeli” su počeli da dolaze do lakih poena. Prednost je rasla do plus 10, a Zadar sa druge strane uspijevao je da održi priključak. Na kraju poluvremena 34:42.

U trećem periodu viđena je slična situacija. Smailagić je vrlo brzo napravio četiri lične greške što je umnogome poremetilo rotaciju na centarskoj poziciji. Mučio se Partizan u napadu. Nije mogao da dođe do lakih poena, i oslanjali su se isključivo na šut. Sa druge strane, Zadar je upravo trojkama držao glavu iznad vode. Jordano je sa dvije trojke odbijao napade Partizana u pokušaju da se odlijepe. Na kraju sa čak i pobijedili treći period, s obzirom da su na odmor otišli sa 54:60.

Na početku četvrtog perioda nastavili su se problemi u igri “crno-bijelih”. Domaći su bili puni samopozdanja i agresivnošću su pravili nerješive probleme na skoku, kao i u odbrani. Vrlo brzo je bilo 61:62, i domaći su imali napada za vođstvo, ali poslije izgubljene lopte napravili su nesportski faul koji je Partizanu omogućio da povrati ritam.

Ipak, nastavljeno je po starom. Viđena je revija promašaja i grešaka sa obe strane koju je prekinuo Dalas Mur trojkom za 62:67. Ipak, Zadar nije posustajao i dva minuta kasnije bilo je 69:69. Tu opet na scenu stupa Dalas Mur koji ponovo trojkom Partizanu vraća vođstvo.

U tom trenutku ključnu ulogu odigrao je Zek Ledej, koji je pored dva važna poena obezbijedio dva vrlo bitna ofanzivna skoka. Ipak, Zadar je imao napad za produžetak međutim Dominik Mavra je bio brzoplet i bio je neprecizan.

Kod “crno-bijelih” najefikasniji je bio Mur sa 14, Panter 14, Trifunović 11, Ledej 10. U Zadru Vuković 16, Jordano 15, Luković 11.

Srpska kafe

CATEGORIES
Share This