Partizan iz velikog minusa do trijumfa protiv Zvezde

Partizan iz velikog minusa do trijumfa protiv Zvezde

Košarkaši Partizana savladali su večeras Crvenu zvezdu MeridianBet 92:81 (13:24, 21:24, 29:18, 29:15) u derbiju 21. kola ABA lige i napravili veliki korak prema osvajanju prvog mjesta uoči plej-ofa.

„Crno-bijeli“ su pred rekordnim brojem gledalaca u regionalnom takmičenju (17.124) uspjeli da nadoknade „minus 20“ iz prvog poluvremena (46:26), u kojem je Zvezda dominirala zahvaljujući fantastičnom Fakundu Kampacu.

Ipak, u nastavku, nošeni podrškom pune Arene „Crno-bijeli“ su istopili prednost protivnika, a poslije pete lične Kampaca došli do potpunog preokreta.

Partizan sada na vrhu tabele ima skor 19-2, dok je Zvezda na učinku 17-3.

Matijas Lesor bio je najzaslužniji za trijumf „Crno-bijelih“ sa 27 poena, čak 15 sa linije slobodnih bacanja od ukupno 21 koliko je izveo, Zek Ledej postigao je 17, a Dante Ekzum 15.

Kod Zvezde Kampaco je ubacio 21 poen, sve u prvom poluvremenu, Luka MItrović 17, a Ben Bentil 10 poena.

Mnogo je Zvezdi večeras nedostajao Nemanja Nedović koji je odigrao 11 minuta, ali samo u prvom poluvremenu, bez poena. Očigledno da se još nije oporavio od povrede.

Na kraju meča vidjele su se nemile scene kada je zamalo došlo do tuče.

Lesor nije zaboravio Petruševu onaj prekršaj iz drugog poluvremena, pokušao je ponovo da se obračuna sa njim, ali su ga saigrači nekako smirili da ne bi došlo do fizičkog nasilja.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This