Partizan imenovao novog trenera

Partizan imenovao novog trenera

Novi trener FK Partizan biće Ilija Stolica, saznaje Sportal. Mladi stručnjak naslijediće Aleksandra Stanojevića, a potpisao je dvogodišnji ugovor sa crno-bijelima.

Tako se konačno završila saga oko izbora šefa stručnog štaba “parnog valjka”. U igri je bilo nekoliko imena, poput Darka Milaniča i Save Miloševića, ali Stolica je bio favorit menadžmenta kluba iz Humske.

Partizan je imao sezonu za zaborav, bez trofeja, veći broj igrača je najavio odlazak iz kluba. U predstojećoj sezoni biće još paklenije, s obzirom na to da se Srbiji otvaraju dva mjesta u Ligi šampiona. Jedno vodi državnog prvaka direktno u grupnu fazu, dok će drugoplasirani u kvalifikacije.

Uz to, Vojvodina se pojačava i igrački i organizaciono, uz uvijek ambiciozni Čukarički, pa je jasno da će Stolica imati pune ruke posla. Trebalo bi u isto vrijeme da bude i vatrogasac i lučonoša… Mada, mladi stručnjak je energična ličnost, koja ne prepušta ništa slučaju, što i te kako može da imponuje navijačima Partizana, koji su u smiraj prošle sezone digli ruke od kluba, što je pokazala poseta od jedva par stotina navijača na poslednje dve utakmice koje su crno-beli odigrali kod kuće.

I time će novi trener morati da se pozabavi, konkretno kako vratiti poljuljani ugled ekipe i kluba kod “grobara”. Dakle, biće ovo dugo i pretoplo ljeto za novog trenera “parnog valjka”.

Ilija Stolica je nekadašnji napadač Partizana, poslije završetka igračke karijere imao ulogu asistenta u stručnom štabu Zorana Milinkovića sezone 2015/16, gdje se pokazao u odličnom svjetlu. Zatim je vodio Voždovac, koji je sezone 2016/17 igrao najljepši fudbal u Superligi. Stolica je radio i u Fudbalskom savezu Srbije, gdje je bio selektor ekipa U-16 i U-17, a vodio je i mladu reprezentaciju…

Partizan u ponedjeljak kreće sa pripremama za novu sezonu, a prozivku će, dakle, ipak izvršiti novi šef stručnog štaba – Ilija Stolica.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This