Partizan dobija novu upravu: Tumbaković na čelu?

Partizan dobija novu upravu: Tumbaković na čelu?

 

Navijači su bijesni, fudbaleri ne liče na sebe, a posrtanju se ne vidi kraj već duži period. Ipak, na pomolu je revolucija koja bi mogla da se desi vrlo brzo.

Novi predsjednik kluba, kako stoje stvari, biće najtrofejniji trener u istoriji crno-bijelih, nekadašnji sportski direktor “parnog valjka”, pa selektor reprezentacije Ljubiša Tumbaković.

Spreman je Tumbaković da se lati nezahvalnog posla i da proba da probudi posrnulog velikana. Očekuje se da se njegovim dolaskom ponovo u Humskoj pojave bivši igrači spremni da pomognu, a nema sumnje da je upravo njima najteže pala situacija u kojoj se nalazi poljuljani klub koji vole.

U taboru i Babović

Osim Tumbakovića u “crno-bijelom” taboru se očekuje i Milija Babović. Jedan od najuspešnijih biznismena Srbije, nekada je bio i dugogodišnji glavni finansijer Partizana i vrlo je izvjesno da sada postane potpredsjednik. Dakle jedan će biti zadužen za sportska, drugi za ekonomska pitanja, pa je moguće i da Babović ipak bude prvi čovjek, a Tumba drugi.

Novi trener bi trebao da bude nekadašnji šef struke, Marko Nikolić, koji je imao načelan dogovor sa Ostojom Mijailovićem, da ako ta grupacija iz Sportskog društva preuzme fudbalski klub, onda trofejni trener ponovo preuzme dirigentsku palicu. Nikolić bi dobio odrješene ruke da cijeli sportski sektor postavi onako kako on misli da je najbolje, od prvog tima, preko omladinske škole pa nadalje.

Drugi kandidat je legenda kluba, Saša Ilić, iako ima ponudu CSKA za produžetak ugovora pod mnogo boljim uslovima nego što ih ima sada.

U novom rukovodstvu ne bi bilo ni Nenada Bjekovića ni Žarka Zečevića. Aktuelno rukovodstvo na čelu sa Milošem Vazurom i Miloradom Vučelićem zaokružilo je klupski Statut tako da niko sa strane ne može da sruši upravu kluba. Ni ideja da se smjena dogodi kroz Sportsko društvo nije prošla, pa je za kompletnu promjenu potrebno da prvo aktuelno rukovodstvo “skapira” da bi trebalo da se povuče. Cijeli proces je i dalje na čekanju, ali bolji dani se naziru.

Informer

CATEGORIES
Share This