Ovo bi moglo pomoći Đokoviću pred sudom

Ovo bi moglo pomoći Đokoviću pred sudom

Ovo bi moglo da pomogne Novaku da “dobije slučaj” pred viktorijanskim sudom

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković bio je zaražen koronavirusom 16. decembra 2021. godine, pre oko samo 20 dana, stoji u dokumentima koji su priložili njegovi advokati u sudu, a na osnovu kojih je dobio medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju.

Smatra se da bi to moglo da promeni tok i pomogne najboljem srpskom teniseru da “pobedi” na sudu, prenosi BBC.

– Datum prvog pozitivnog PCR kovid testa bio je 16. decembar – kažu advokati Novaka Đokovića.

Podsetimo, Novak je ušao u Australiju na osnovu medicinskog izuzeća koje su mu dodelila dva nezavisna medicinska tela, a koja su mu dopustila da se nadmeće na Australijan openu. Prema, kako se tada mislilo, važećim pravilima, bilo je dovoljno da je osoba preležala kovid nakon 31. jula 2021. godine ili da je u tom momentu imala zarazu koronavirusom.

Međutim, kasnije je otkriveno da su organizatori prvog Grend slema napravili veliku grešku, odnosno da nisu informisali tenisere o promenama koje je uvela Federalna vlada u novembru, a koja je tada “povukla” ove članove iz svog pravilnika.

Dodatni problem pravi činjenica da i dan danas na sajtu Vlade Viktorije stoji da teniseri mogu da dobiju medicinsko izuzeće ukoliko su preležali kovid u poslednjih šest meseci ili ga imaju u trenutku kada su želeli da prime vakcinu protiv kovida.

(Telegraf Foto: Tanjug/AP)

CATEGORIES
Share This