Otac Luke Dončića: Ne želim sa njim da pričam o košarci

Otac Luke Dončića: Ne želim sa njim da pričam o košarci

​Saša Dončić, otac Luke Dončića, prokomentarisao je dosadašnji tok Evrobasketa, baš uoči početka nokaut faze.

Slovenija, za koju nastupa njegov sin, u osmini finala igraće protiv Belgije, a protiv Srbije bi mogla da igra u projektovanom polufinalu.

Najprje se osvrnuo na dosadašnju grupnu fazu u kojoj je Slovenija imala jedan poraz, ali bila prva u B “grupi smrti”.

“Bila je jaka grupa, to je najjača grupa u toj fazi takmičenja. Šta da kažem, imali su jedan mali nesretni poraz protiv BiH koji je dao dodatni motiv za predstojeće utakmice protiv Francuske i Nemačke. Što se tiče Slovenije, igraju dobro, baš su dobri. Imaju tu hemiju i čini mi se da su onako posle poraza od BiH počeli da dižu”, rekao je Saša Dončič.

Luka Dončić je protiv Francuske ispisao istoriju sa 47 postignutih poena, što je rekord Evrobasketa.

“Malo se pokazao, malo smo se plašili, bio je povređen i start je bio lošiji. On i Dragić su uzeli odgovornost i jednostavno, odigrali su fantastično”.

Nije previše pratio Srbiju, ali je uz Grčku uzima za najozbiljnije konkurente za zlato.

“Malo sam pratio Srbiju, bilo je dosta utakmica, očekivano. Dominantno, Srbija, Slovenija i Grčka su glavni favoriti za zlatnu medalju. Žao mi je što moraju da se sretnu u polufinalu, žao mi je da ne bi ponovili to finale iz Istanbula, ima još dosta. Ima dve utakmice koje treba dobiti do polufinala, tu može svašta da se desi”.

Istakao je da nikada nema šta da kaže sinu prije ili poslije utakmice.

“Ja o košarci s Lukom i ne pričam, ne želim. On ima svoje trenere, svoje saigrače, ja mogu da kažem samo ‘svaka čast sine'”, otkrio je Saša Dončić, prenosi Telegraf.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This