Organizatori odbili žalbu Srbije: Skandal na Evropskom prvenstvu, pokradena Ivana Vuleta

Organizatori odbili žalbu Srbije: Skandal na Evropskom prvenstvu, pokradena Ivana Vuleta

Ivana Vuleta osvojila je bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom takmičenju, koje se održalo u Istanbulu.

Poslije uspjeha Srpkinje digla se velika fama, a Srbija je uložila žalbu zbog pobjede Džezmin Sojers.

Ivana Vuleta je na Evropskom dvoranskom prvenstvu uspjela da se “okiti” bronzanim odličjem u disciplini skok udalj, sa skokom od 6,91.

U petoj seriji se najviše istakla Džezmin Sojers koja je skočila 7,00. Taj rezultat niko nije mogao da nadmaši, pa je Britanka uspjela da osvojii prvo zlato u karijeri, navodi Sportal.

Ipak, zbog tog zlata i pobjede Britanke, Srbija je uložila žalbu – prenijeli su domaći mediji.

https://twitter.com/OKSrbije/status/1632440422617284610?s=20

Edin Zuković, selektor atletske reprezentacije Srbije, je istakao da Britanka nije skočila 7 metara, kao i da je u posljednjoj seriji Ivana skočila više od 6,90 koliko je rekla grafika.

Međutim, žalba je vrlo brzo odbijena, pa će najbolja srpska atletičarka morati da se zadovolji bronzom.

Srpska atletičarka je odlično otvorila finale i već u prvoj seriji, kada je skočila 6,76, izbila na prvo mesto. Čuvala je Ivana prvu poziciju sve o četvrte serije, pošto je u drugoj upisala skok o 6,74, dok je u trećoj seriji skočila 6,66.

Uslijedila je promjena na prvom mjestu, pošto je Nijemica, najveća konkurencija naše atletičarke, izbila na prvu poziciju sa skokom od 6,83.

U naredne tri serije Ivana je čuvala mjesto među prve tri, ali nije uspjevala da se vrati na čelo. U petoj seriji se najviše istakla Džezmin Sojers koja je skočila 7,00. Taj rezultat niko nije mogao da nadmaši, pa je Britanka uspjela da osvojii prvo zlato u karijeri.

Na drugom mjestu se našla Italijanka Larisa Lapćino, koja je tu poziciju čuvala skoro čitavo finale, a sa skokom od 6,97 i potvrdila srebrno odličje.

Ivana Vuleta je sjajnim skokom od 6,91 osvojila bronzu i tako Srbiji donijela drugu medalju sa Evropskog dvoranskog prvenstva, prethodno je Elzan Bibić zauzeo isto mjesto u trci na 3.000.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This