Odbojkaška Premijer liga BiH: Ljubinjci ostali u društvu najboljih

Odbojkaška Premijer liga BiH: Ljubinjci ostali u društvu najboljih

Iako su bili jedina ekipa u najvišem rangu takmičenja sa isključivo domaćim igračima, odbojkaši Ljubinje Bankoma uspjeli su da ostanu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, što je u klubu već ocijenjeno kao veliki uspjeh.

– U prethodnim periodima smo dva puta upadali i ispadali iz Premijer lige, a onda smo se prije tri sezone ponovo vratili, i, evo, te tri sezone, uz dosta truda i napora, uspijevamo očuvati premijerligaški status – objašnjava dugogodišnji trener LJubinjaca Miladin Rudan. Takođe dodaje da je njegova ekipa ovu sezonu odigrala u sastavu: Slobodan Topalović, Goran Dangubić, Ilija Krunić, Aleksandar Samardžić, Radoslav Janjić, Aleksandar Pepić, Nemanja Mićić, Đorđe Brborić, Aleksa Pecelj, Matija Gordić, Danilo Đogić, Mirko Kozić (kapiten), Rastko Kosjerina i Petar Popara.

Cilj ostvaren sa domaćim igračima odbojkaši Ljubinje Bankoma.jpg (423 KB)

Nosioci igre prije svih bili su primači: Janjić, Krunić i Kozić, te srednji bloker Topalović.

U momentu dok ovo pišemo takmičenje za vrh Premijer lige BiH još nije završeno, ali je već poznato da su iz elitnog ranga već ispali osmostruki prvak Bosne i Hercegovine, brčanska Mladost i novajlija u ovom društvu – Ilidža sa Ilidže.

I pored ostvarenog cilja sa početka prvenstva, LJubinjcima nije svejedeno – i u neizvjesnosti su kako će izgledati njihov sastav u sljedećoj takmičarskoj sezoni. Oproštaj od aktivnog igranja već je najavio kapiten Mirko Kozić, primač Ilija Krunić odlazi na rad u inostranstvo, a u inostranstvo je, takođe na rad, već otišao i Danilo Đogić.

Kapiten Mirko Kozić.jpg (312 KB)

Do ljeta srednjoškolsko školovanje u LJubinju završavaju: Goran Dangubić, Matija Gordić, Aleksandar Pepić, Rastko Kosjerina i Đorđe Brborić. Po ranijoj tradiciji većina ih je u takvim prilikama odlazila i iz kluba i iz Ljubinja, a šta će biti sa ovom generacijom sportista maturanata pokazaće se tek na jesen kad se završe upisi na višim i visokim školama u nekim drugim gradovima.

Radio Trebinje

CATEGORIES
Share This