Novaku se „drma kruna“ – Rus je operisan i ne igra, ali je pretnja

Novaku se „drma kruna“ – Rus je operisan i ne igra, ali je pretnja

Uprkos činjenici da Medvedev ne igra, on je najveća pretnja po svetskog broja jedan. Rus neće inkasirati dodatne poene jer ga neće biti u Madridu i Rimu, štaviše izgubiće 100 bodova, ali pred Novakom su zahtevne nedelje koje traže očekivano podizanje forme i dobre rezultate.

Od ponedeljka startuje Masters u Madridu čime će početi i odbrana Novaka Đokovića da ostane na vrh ATP rang liste. Srpski as u prestonici Španije i Rimu brani 1.100 poena i primoran je da ostvari dobre rezultate kako ga Rus Danil Medvedev koji se i dalje oporavlja od operacije bruha ne bi pretekao.
Uprkos činjenici da Medvedev ne igra, on je najveća pretnja po svetskog broja jedan.

Rus neće inkasirati dodatne poene jer ga neće biti u Madridu i Rimu, štaviše izgubiće 100 bodova, ali pred Novakom su zahtevne nedelje koje traže očekivano podizanje forme i dobre rezultate, piše Sputnjik.
Đoković je trenutno lider sa 8.400, dok njegov prvi pratilac Rus Danil Medvedev ima 320 bodova zaostatka – 8.080.Srpski i svetski broj jedan koji će u ponedeljak započeti 368. nedelju na vrhu ATP liste, mora da osvoji bar jednu titulu – u Madridu ili Rimu, da stigne bar do trećeg kola jednog Mastersa, a da na drugom uđe u finale, ili da u Španiji i Italiji na oba turnira dobaci do finala.

Ti scenariji garantuju Novaku Đokoviću da će na Rolan Garosu startovati kao prvi na svetu.
Ipak, tek tada stiže težak period, kada je uspeh u pitanju, jer Đoković u Parizu brani 2.000 bodova.

Upravo će nedelja posle trećeg ovosezonskog Grend slema dodatno zakomplikovati stvari, s obzirom na to da će u zbiru bodova biti i prošlogodišnji i ovogodišnji Rolan Garos, pošto je prošle godine turnir startovao nedelju dana kasnije zbog virusa korona pa će Noletu biti oduzeto tih 2.000 poena, kao i 250 poena od prošle godine sa Srbija opena. A onda će mu u zavisnosti od u „gradu svetlosti“ biti dopisani novi bodovi.

Ali, prvo da počne Madrid za sve ostalo ima vremena. Novak je slobodan u prvom kolu dok u drugom ide na pobednika meča Fael Monfis – Karlos Himeno.

Miomir Kecmanović će već na startu Mastersa u Španiji imati pred sobom nemoguću misiju jer udara na „kralja šljake“ Rafaela Nadala.

IN4S

CATEGORIES
Share This