Novak čeka ishod martonskog suđenja

Novak čeka ishod martonskog suđenja

Suđenje najboljem svjetskom teniseru, na Sudu u Melburnu još uvijek nije dobilo svoj epilog.

Novaku je, podsjećamo, zbog toga što nije vakcinisan ukinuta viza za ulazak u Australiju gdje je trebalo da nastupi na prvom Gren slemu sezone, Australijan Openu. Australijske vlasti odlučile su da ne prihvate Mediscnsko izuzeće koje je imao srpski teniser pa je Novak pet dana proveu u imigracionom hotelu.

Suđenje je počelo noćas nešto iza ponoći, kako navodi Karen Svini, novinarka koja pomno prati suđenje u Melburnu, veoma je neobično što saslušanje traje ovako dugo. Postoje čak i šanse da se odluka prolongira za sutra. Svini navodi da će, ukoliko sudija Keli odluči da ipak danas završi proces, to biti dug dan u Melburnu.

“Novak Đoković je sada van svog pritvorskog hotela i u drugoj prostoriji sa svojim advokatima. On će nakon današnjeg ročišta, po nalogu sudije, biti vraćen u hotel”, piše novinar “The Age” portala Pol Sakal.

Tužilac je najavio da će prvo govoriti o tome kako je Đoković dao odgovor nakon obaveštenja da će mu viza biti ukinuta. Zatim će objasniti kako proceduralna pravičnost nije uskraćena jer je odluka o tome kada treba započeti intervju regulisana statutom.

Zatim će preći na raspravu o nerazumnosti. On kaže da će se veći deo usmenog podneska odnositi na proces koji je delegat sledio pri donošenju odluke o ukidanju Đokovićeve vize.

SRPSKAINFO

CATEGORIES
Share This