Noletov 35. rođendan u Parizu, pred početak R. Garosa

Noletov 35. rođendan u Parizu, pred početak R. Garosa

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković danas slavi svoj 35. rođendan u Parizu gde se priprema za početak Rolan Garosa.

“Tri plus pet je osam, a osam je broj koji simboliše i označava vječnost. Tako ja osećam da mogu da igram tenis vječno”, rekao je Nole u intervjuu za Večernje Novosti.

Najbolji svijetski teniser je rekao da osjeća da je sve moguće i da bi on volio da bude na prvoj poziciji dok god bude igrao tenis.

“Uvijek imam najviše ambicije u ovom sportu, naročito kada igram na najvećim turnirima. Takvi turniri i jesu moj prioritet. Zapravo ja drugačije i ne znam. Uvek se spremam da osvojim, ne spremam se da igram”, rekao je Novak.

Upitan koje tri stavke bi izdvojio kao najvažnije u životu, Novak je odgovorio da je na prvom mjestu ljubav.

“Ljubav je na prvom mjestu. Ona je najviša moguća vrednost, vrlina, osećanje. Na drugom mjestu su mir, harmonija i sklad. Treća najznačajnija stavka bila bi opraštanje”, rekao je Nole.

Na pitanje zašto nije i zdravlje uvrstio među najvažnije stvari u životi, Nole je odgovorio: “Kada si u ljubavi, onda si zdrav. Tako gledam na to. Manjak ljubavi prouzrokuje i bolest”.

U duhu simbolike brojeva Novak je prokomentarisao da je u finalnom meču u Rimu ostvario svoju 1.001. profesionalnu pobjedu.

“Za broj 1.001 kažu u numerologiji da je broj koji vas povezuje sa anđelima čuvarima. Oni su tu. Osećam njihovo prisustvo i molim im se da me podrže u Parizu”, poručio je Nole.

(Tanjug/ foto: tennis.net/ Getty Images)

CATEGORIES
Share This