Nikola Jovičić sportista godine opštine Teslić

Nikola Jovičić sportista godine opštine Teslić

Član Streljačkog kluba „Geofon“ Nikola Jovičić proglašen je za najboljeg sportistu opštine Teslić za 2022. godinu.

Nikola se takmiči u olimpijskoj disciplini pištolj i duži niz godina je najbolji takmičar Bosne i Hercegovine u ovoj disciplini. Najbolji je rangiran reprezentativac BiH na evropskoj i svjetskoj rang listi. Ove godine trebao bi da učestvuje na Evropskim olimpijskim igrama u Poljskoj. Na nedavnom izboru sportiste Republike Srpske za 2022. godinu zauzeo je deveto mjesto.

Nikola ističe da mu je velika čast što je izabran za najboljeg sportistu opštine Teslić.

„Čestitam svim sportistima koji su dobili priznanja večeras. Prethodna godina je bila jako uspješna. Izdvojio bih Mediteranske igre na kojim sam učestvovao prvi put i ušao u finale. Ovo priznanje mi je podstrek da se još više trudim i osvojim što bolje rezultate“ – rekao je Nikola.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević čestitao je najboljim sportistima, klubovima, sportskim radnicima i trenerima na priznanjima i na postignutim rezultatima.

„Mnogo mladih ljudi se u Tesliću bavi sportom zahvaljujući entuzijazmu njih i sportskih radnika koji ih vode. Opština Teslić kroz svoj budžet uvijek nađe sredstva da finansira mlade, talentovane sportiste, a pored toga ulažemo i u sportsku infrastrukturu. Iza nas je godina u kojoj smo samo oko 600.000 KM uložili u izgradnju i rekonstrukciju prostorija u kojima se nalazi streljački klub „Geofon“. Opština će nastaviti ulagati u mlade i perspektivne sportiste koji pred sobom imaju značajnu sportsku budućnost“ – rekao je Miličević.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Streljački klub “Geofon“ čiji su članovi u prethodnoj godini ostvarili odlične rezultate, dok je za najboljeg sportskog radnika proglašen Vanja Subašić iz košarkaškog kluba “WBS”, a Neven Rašić, trener SK“Geofon“, proglašen je za najboljeg teslićkog sportskog trenera.

Za najperspektivnije sportiste po granama sporta proglašeni su:
ŠAH: Marko Radonić i Milana Babić
RUKOMET: Mladen Aleksić
KARATE: Ena Botić
TAEKWONDO: Matijas Kitić
ATLETIKA: Milica Kahvić
FUDBAL: Srđan Stanković
FUTSAL: Kristijan Aleksić
KOŠARKA: Despot Marković I Maja Đurić
STRELJAŠTVO: Sofija Kovačević

Titulu najboljih sportista po granama sporta ponijeli:
ŠAH: Maša Babić
RUKOMET: Dragan Vuković
KARATE: Danijela Cvijanović
TAEKWONDO: Jovana Ristić
ATLETIKA: Ilhan Hatić
KUGLANJE: Davor Kalat
STRELJAŠTVO: Nikola Jovičić
FUDBAL: Miloš Vukmirović
FUTSAL: Srđan Ostojić
Opština Teslić
CATEGORIES
Share This