Ni povreda mu nije mogla ništa: Đoković slavio sa maksimalnim rezultatom, nastavlja pohod ka tituli i tronu

Ni povreda mu nije mogla ništa: Đoković slavio sa maksimalnim rezultatom, nastavlja pohod ka tituli i tronu

Novak Đoković je u osmini finala Australijan opena, pošto je u trećem kolu savladao Grigora Dimitrova sa 7:6 (7), 6:3. 6:4.

Iako je slavio maksimalnim rezultatom, mučio se sa povredom lijeve noge Novak i sada, pa je posle teško dobijenog prvog seta ponovo tražio pomoć ljekara. Još jednom je na teren izašao fizioterapeut sredinom trećeg seta, ovoga puta zbog kratke masaže.

Svjestan je bio Dimitrov sa kakvim se problemima suočava srpski teniser, pa je pokušavao dužim razmjenama da ga umori i nadmudri. Međutim, nije imao rješenja za snažne i duboke udarce Đokovića.

Do 24. uzastopne pobede na Australijan openu je došao srpski teniser. U osmini finala rival će mu biti domaći teniser Aleks de Minor.

Kontrolisao je situaciju Novak od početka, pošto je već u prvom gemu napravio brejk.

Činilo se da će devetostruki šampion bez problema doći do prvog seta, pogotovo što je u devetom gemu na servis rivala imao tri set lopte. Međutim, u tim momentima mu je ponovo zasmetala povreda zadnje lože leve noge. Proklizao je u jednom poenu Đoković, a onda u par navrata nije želeo da se osloni na nogu.

Iskoristio je momentum Dimitrov, izvukao se iz teške situacije, a onda vratio brejk već u narednom gemu. Dobio tada Novak i opomenu za prekoračenje vremena za servis, pa se poslije svega „obračunao“ sa sudijom.

Preuzeo je inicijativu Grigor, a onda došao i do dvije set lopte. Uz dobre servise se izvukao Novak tada i obezbedio tajbrejk.

Velika borba se vodila u dodatnom gemu, iako ga je Đoković znatno bolje počeo. Na fantastičan način je Srbin dobio ovaj set, a onda pao na terenu. Uslijedio je medicinski tajmaut.

Po povratku na teren je Novak nastavio sa svojom igrom, kontrolisao je situaciju sa osnovne linije, u ključnim momentim je bio bolji od protivnika. Iako je imao problema sa nogom, devetostruki šampion sveta je uspeovao da ostane koncentrisan. Stvarao je šanse i Dimitrov, imao je nekoliko neverovatnih udaraca, ali kada je trebalo da dođe do prednosti – nije nalazio prava rešenja.

Uz brejk u šestom gemu je Novak stigao do drugog seta. Onda je u trećem potpuno nadigrao rivala. Iako mu je pretio Dimitrov, osvajao je Đoković najvažnije poene i poveo je 3:0.

Usred serije brejkova u tom trećem periodu, pri vođstvu od 4:1, Novak je ponovo tražio pomoć ljekara – ovoga puta zbog kratke masaže lijeve noge.

Borio se Dimitrov do kraja, pokušavao da nađe put, ali je svuda stizao Đoković, koji je zabeležio novu pobedu u Melburnu, prenosi Sportal.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This