Nema odmora za Delfine: Vaterpolisti Srbije počeli pripreme za Evropsko prvenstvo

Nema odmora za Delfine: Vaterpolisti Srbije počeli pripreme za Evropsko prvenstvo

Nema odmora za vaterpoliste Srbije, pošto su već danas na Banjici nastavili pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo u Splitu.

Po dolasku iz Strazbura, gdje su u podmlađenom sastavu na završnom turniru Svjetske lige zauzelii peto mjesto, Delfini će u punom sastavu raditi u narednim danima.

To znači da su se timu priključili Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Sava Ranđelović i Đorđe Lazić, koji su prethodno dobili odmor, kako bi svježi i odmorni dočekali ovaj dio priprema.

Radomir Drašović i Viktor Rašović, koji su zbog opravka od korone ostali u Beogradu i propustii Svjetsku ligu, takođe  su nastavili sa radom u Beogradu, dok je po ranijem dogovoru sa selektorom golman Branislav Mitrović završio reprezentativne obaveze.

Poslije rada na Banjici, četa Dejana Savića od 2. avgusta pripreme nastavlja u Trebinju, a sa Srbijom bi trebalo da trenira i reprezentacija Crne Gore.

Srpske vaterpoliste nakon toga očekuju turniri na Sardiniji i u Beogradu, kao i završne pripreme u Splitu i kontrolna utakmica sa Hrvatskom.

Evropsko prvenstvo u Splitu na programu je od 27. avgusta do 10. septembra i biće treće takmičenje ovog ljeta na kom će aktuelni olimpijski šampioni igrati.

Na Svjetskom prvenstvu u Budimpšeti i u Svjetskoj ligi u Strazburu, Srbija je zauzela peto mjesto, što je rezultatom kojim Savić i reprezentativci svakako nisu zadovoljni.

Na šampionatu Starog kontineta brane identičan plasman ostvren na EP 2020. godine u Budimpešti, pa će nastup u Splitu biti prilika da se novi tim Delfina konačno predstavi na pravi način.

Srbije igra u grupi sa Mađrskom, Izraelom i Slovenijom, prenosi Sportal.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This