Nele Karajlić: Novak dolazi iz naroda koji je po svakom planu trebalo da nestane

Nele Karajlić: Novak dolazi iz naroda koji je po svakom planu trebalo da nestane

Proslavljeni muzičar Nenad Janković, svima poznatiji kao dr Nele Karajlić otvoreno je stao u odbranu najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

„Jedan od mojih omiljenih skečeva posljednje, predratne serije „Top liste nadrealista“ bio je onaj kada “međunarodni posmatrači” sa neskrivenom zluradošću svojoj centrali javljaju da je izbio međuetnički sukob između dva igrača bilijara. Taj sukob, naravno, izazvali su oni sami, jer je međuetničko neprijateljstvo smisao njihovog postojanja.

Dramatični događaji koji su se, nakon emitovanja Nadrealista, “ređali u nizu”, dali su nam jasan znak da je “međunarodna zajednica” učinila sve da se rat u Jugoslaviji rasplamsa, i da, po mogućnosti bude što krvaviji i traje što duže.

Nakon završetka rata, svaki potez Zapada njegovao je nesuglasice između zaraćenih strana, garantujući svima da se taj isti sukob može ponoviti kad god oni požele. Ko god ima malo mozga shvatiće da je “međunarodni faktor” na Balkanu vijekovima bio izvor svake zaraze, od nasilnog pokrštavanja do korone.

Histerija i zluradost kojom je intelektualni i sportski “razvijeni svijet” obasuo Novaka Đokovića i organizatore Adria Toura samo pokazuje sa kojim je olakšanjem dočekan poraz jednog plemenitog pokušaja da se preko sporta približe dva najsličnija naroda na planeti. Srbi i Hrvati. Korona, koja je spriječila veliki trijumf pomirenja, slavljena je po stranicama zapadne štampe i na društvenim mrežama kao jedini pobjednik ovoga tura.

Meni je jasno zašto ne vole Đokovića. Teško je voljeti nekoga ko im u lice kaže šta misli, šta osjeća i o čemu razmišlja, a pri tom osvaja sve do sada izmišljene trofeje. Još pride, dolazi iz naroda, koji je, po svakom planu “novih svjetskih poredaka”, trebalo odavno da nestane. Stoga je jasno da se svaki Noletov poraz, pa makar i od virusa, za kojeg se ne zna ni odakle je došao ni kuda je krenuo, dočekuje kao trijumf.

Dva velika viteza, Vimbldonska šampiona, Đoković i Ivanišević, pokušali su da učine ono što političarima nije uspijevalo posljednjih pola vijeka i to na “najvrelijem terenu” u Zadru. Njihova namjera je duboko plemenita, ali je za “međunarodne posmatrače” izuzetno opasna. Jer, šta bi se desilo na Balkanu, kada bi se njegovi narodi složili? Da li je “razvijenom svijetu” potrebna takva jedna nova sila? I na kraju krajeva otkuda njima pravo da se mire, i igraju tenis bez odobrenja “odozgo”?

I još nešto. Kada bi danas snimali Nadrealiste, ona ista dvojica “međunarodnih posmatrača” koji su uspeli da zavade dva igrača bilijara, prišli bi nesretnom Dimitrovu i u limunadu bi mu sasuli pola kile korone“, napisao je neponovljivi Nele Karajlić.

IZVOR : Kurir sport

CATEGORIES
Share This