„Nažalost neću biti tu“ Đoković rastužio navijače u Srbiji, pa najavio susret sa Đereom na US Open

„Nažalost neću biti tu“ Đoković rastužio navijače u Srbiji, pa najavio susret sa Đereom na US Open

Novak Đoković je pobijedio na startu US Opena Moldavca Radua Albota sa 6:2, 6:2, 6:4. U sljedećoj rundi igraće protiv Lasla Đerea.

Odigrao je Novak Đoković onoliko koliko mu je bilo potrebno da pobjedi Moldavca Radua Albota ma startu US Opena. Pobijedio je sa 6:2, 6:2, 6:4 i plasirao se u 2. kolo u kojem ćemo gledati srpski derbi: Đoković protiv Lasla Đerea.

Biće to ujedno i repriza prošlogodišnjeg 3. kola u kojem je Nole uspio da slavi nakon što je uspeo da stigne 2:0 zaostatka u setovima.

Novak Đoković
FOTO: JUSTIN LANE/EPA

– Najprije, sreo sam Đerea u svlačionici i čestitao mu na velikoj pobjedi protiv Štrufa, koja je došla u vrijeme kada se on oporavlja od povrede i operacije. Sjajna je stvar za srpski tenis što ćemo imati dvojicu tenisera u drugoj rundi. Ja se nadam da ću ja pobijediti. On je momak koji voli da igra na velikim stadionima, igrali smo prošle godine, nadam se da ću igrati još bolje – počeo je Nole svoju konferenciju za štampu.

Objasnio je i koliko će mu trebati vremena da se navikne na podlogu u Njujorku:

– Čvrst početak. Mučio sam se sa servisom i ritmom na nekim udarcima, ali generalno sam bio dobar s osnovne linije. Uvijek je izazov taj prvi meč, pogotovo poslije zlata na šljaci i bez meča na betonu pet-šest mjeseci. Očekivao sam da bude malo više problema, nadam se da ću uspjeti da igram bolje svakim danom. Na slemovima imamo dan pauze da radimo na nekim stvarima, osjećam da mi je to potrebno, sutra idem na trening da radim na svemu. Koljeno je dobro, da kucnem u drvo, nisam imao nikakvih problema ni na OI ni sad ovdje – dodao je Nole.

O ATP turniru u Beogradu:

– To je Đoletov projekat, on i njegov tim rade dobar posao. Ta licenca ne pripada nama, nego turniru u Sankt Petersburgu i onda zbog situacije u Rusiji, dosta je putovao taj turnir. Drago mi je da imamo dvije godine garantovane. Beograd se pokazao kao grad koji ima tenisku kulturu, imali smo odlične tu Nažalost, ove godine neću igrati na tom turniru, ali želim sav uspjeh organizatorima, Nadam se da će ostali srpski teniseri igrati, da će biti neko zvučnije ime. Nezgodna je nedjelja, pred Masters u Torinu, pred kraj je sezone. Mnogi završavaju sezonu poslije Bersija… Vidjećemo šta će biti, siguran sam da će sigurno biti uspjeh – zaključio je Novak.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This