Nakon sestrića, predsjenik Borca Dodikov savjetnik

Nakon sestrića, predsjenik Borca Dodikov savjetnik

Milan Tegeltija, pravni savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, novi je predsjednik Fudbalskog kluba Borac.

Milan Tegeltija, pravni savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, izabran je, na večerašnjoj sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Borac, za novog predsjednika kluba.

Telegtija će na toj funkciji naslijediti Stojana Malbašića, koji je ulogu predsjednika obavljao od avgusta 2020. godine.

Na večerašnjoj Izbornoj sjednici bio je jedini kandidat za predsjednika, iako se spekulisalo da bi najodgovorniju poziciju u klubu mogli da zauzmu Slobodan Stanarević, izvršni direktor Autoputeva Republike Srpske, i Vedran Pušić, osnivač i izvršni direktor kompanije „Info Medija Grupa“.

Telegtija je izabran jednoglasno, a predsjednička funkcija koju će obavljati u narednom periodu predstavljaće njegov povratak u Borac, s obzirom na to da je 2010. i 2011. godine, kada je Borac osvojio Kup BiH i bio osvajač Premijer lige BiH, obavljao ulogu potpredsjednika.

Milan Tegeltija je rođen 1971. godine u Pančevu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 1995. godine.

Šest godina kasnije imenovan je za sudiju Vojnog suda u Banjaluci, dok je u martu 2007. godine postao predsjednik banjalučkog Osnovnog suda.

Za člana Visokog sudskog i tužilačkog vijeća imenovan je 2014. godine.

Kasnije je postao i predsjednik ovog tijela, obavljajući tu funkciju u dva mandata, a ostavku je podnio 2020. godine, nakon što su u javnost isplivali snimci na kojima se čuje kako razgovara o nezavršenim predmetima i zapošljavanju u pravosuđu.

U februaru 2021. godine postao je pravni savjetnik Milorada Dodika, što je funkcija koju i danas obavlja.

(Mondo)

CATEGORIES
Share This