MVP PARTIJA SLOVENCA Dončićev Dalas srušio Sparse, Tompson i Irving odlično sarađuju

MVP PARTIJA SLOVENCA Dončićev Dalas srušio Sparse, Tompson i Irving odlično sarađuju

Prva utakmica ove sezone za Viktora Vembanjamu nije prošla dobro što se procenta šuta tiče.

Nije se ni Luka Dončić proslavio u procentima, ali je dominirao kada je bilo najpotrebnije. Slovenački košarkaš odlično je otvorio sezonu i njegovi Dalas Maveriksi savladali su San Antonio Sparse rezultatom 120:109.

Navijači Dalasa raširenih ruku dočekali su novo pojačanje Kleja Tompsona, koji je dobio ovacije na predstavljanju i nije razočarao na debiju. Četvorostruki šampion bio je raspoložen za igru od samog starta i prve poene u dresu novog tima upisao na asistenciju Luke Dončića u četvrtom minutu utakmice. Nije išao nikoga šut osim njega i Harisona Barnsa. Bivši igrač Dalasa je bio osvetnički nastrojen, pošto su ga Maveriksi trejdovali u Sakramento Kingse usred utakmice. Tu vijest je šampion iz 2015. godine saznao dok je bio na klupi i od tada sigurno nema lijepe riječi za franšizu iz Teksasa. Zato im je spakovao 12 poena bez promašaja u prvoj četvrtini, kada se Viktor Vembanjama mučio, promašivao sve šuteve i gubio lopte kao na traci.

Nisu se proslavili ni Irving ni Dončić u prvoj dionici, koja je završena neriješeno, pa su Klej i Hardi držali Maverikse na svojim leđima poenterski. Nije se ni Vembanjama razigrao u drugoj četvrtini, ali su Barns i Šempejn bili odlični i Sparsi su vodili sve vrijeme na teškom gostovanju. Francuz je u završnici prvog poluvremena odigrao dobru odbranu, zaustavio je Lajvlija blokadom i odlično preuzimao, pa su gosti imali koš prednosti nakon prvog poluvremena.

U treću četvrtinu ušli su naoštreni Kajri i Klej. Tompson je pogodio dvije, Irving jednu trojku i kada je na to šut sa distance dodao Dončić, sve se okrenulo za samo dva i po minuta, pa su Maveriksi iz minusa otišli na +8. Irving je pogađao, Luka asistirao, pridružio se i Pi Džej Vašington, pa je Dalas otišao i na +12, zbog čega je ekipa Grega Popoviča bila u nokdaunu. Kris Pol i Vembanjama morali su da prorade i obojica su pogodili po jednu trojku koja je vratila meč u egal. U završnici treće dionice, Irving je sa rezervistima vratio osetnu prednost Dalasu, koji je pred posljednjih 12 minuta imao +7.

Zna se da nije bitno koliko je šuteva promašio Dončić i koliko ga ne ide, pogodiće uvijek kada bude bitno, što je pokazao i u četvrtoj četvrtini, koju je otvorio svojim karakterističnim pogotkom za tri poena sa korakom unazad. Pridružio mu se Klej Tompson koji je nastavio da rešeta i uz po još jednu trojku njega i Luke, Dalas odlazi na ogromnih +17. Čak je Dončić u stilu Stefa Karija slavio trojku novog saigrača pre nego što je i šutnuo… Lepo su se zabavljali igrači Maveriksa na parketu i bilo je jasno da povratka za Sparse na devet minuta do kraja neće biti, iako je ostalo mnogo vremena. Na šest minuta do kraja je Popovič očistio klupu i do kraja su igrali samo rezervisti za Sparse.

Luka Dončić meč je završio sa 28 poena (5/14 za dva, 4/11 za tri, 6/8 slobodna bacanja), 10 skokova i osam asistencija. Klej Tompson je na debiju za novi tim upisao 22 poena (6/10 za tri), uz sedam skokova, dok su po 15 poena dodali Lajvli i Irving.

Na drugoj strani su sa po 18 poena najbolji bili Šampejn i Sošan, dok su Barns i Vembanjama upisali po 17 poena. Francuz je šutirao 5/18 iz igre. Gađao je 4/10 za dva i 1/8 za tri poena, a upisao je i devet skokova. Kris Pol imao je tri poena, sedam skokova i osam asistencija.

Agencije

CATEGORIES
Share This