Monako “pokerom” izbacio Zvezdu iz Evrope

Monako “pokerom” izbacio Zvezdu iz Evrope

 

Crveno-bijeli se ovim porazom oprostili od evro takmičenja.

Zvezda je na startu zaigrala agresivno, stvorila je nekoliko poluprilika, a onda je uslijedio hladan tuš. Domaćin je već u petom minutu stigao do prednosti.

Nakon centaršuta Enrikea sa lijeve strane uslijedio je let u prazno Borjana koji koristi Voland i glavom plasira loptu u praznu mrežu.

Monako je nastavio da prijeti, redale su se prilike pred golom srpskog predstavnika. Kada se učinilo da se Zvezda konačno oslobodila pritiska domaćin je u 27. minutu stigao do drugog gola.

Ponovo centartšut sa lijeve strane, Dijate je prvo pokušao Milunović je odbio loptu ponovo do Dijatea, koji je prosljeđuje do Volanda koji sa oko 12-13 metara bez bloka šalje loptu u sam ugao gola Borjana.

Drugi gol dodatno je obeshrabrio “crveno-bijele”. Nisu uspijevali igrači beogradskog tima da povežu redove. Nekoliko pokušaja, ali sve se završavalo nadomak kaznenog prostora rivala.

S druge strane Monako zadovoljan učinjenim umirio je tempo igre i čekao svoju šansu da kroz razrijeđenu odbranu stigne do gola. Uspio je domaćin da stvori još nekoliko poluprilika, ali je ovog puta odbrana “crveno-bijelih” bila na mjestu.

Na kraju prvog dijela igre dva gola u mreži srpskog šampiona.

Ponovo je Zvezda krenuna nešto agresivnije, i opet je uslijedio hladan tuš poslije pet minuta igre u nastavku.

Golovin je krunisao odličnu igru na ovom meču. Odlično je prošao po lijevoj strani u kaznenom prostoru. Uvacio je loptu na dva metra, na nju je naleteo Rodić i zakucao je u sopstvenu mrežu.

Pet minuta kasnije Zvezda je uspjela da vrati nadu. Badiašil je oborio Ivanića u kaznenom prostoru i sudija je pokazao na penal. Siguran sa bijele tačke bio je Kanga.

Srpska ekipa je nastavila da napada i konačno je bila opasnija po gol rivala. U 68. minutu Zvezda je postigla i drugi gol, ali nakon asitencije VAR-a je poništen zbog ofsajda u kome se nalazio strijelac Pešić.

Uslijedio je miran period igre, a u finišu u 87. minutu Voland je ponovo iskorisio loptu upućenu sa lijeve strane i sjajnim udarem pogodio mrežu i postavio konačan rezultat. Bio je njegov treći gol na ovom meču.

U drugom susretu grupe Trabzon je na svom terenu savladao Ferencvaroš sa 1:0.

RTS

CATEGORIES
Share This