Mitroviću osam utakmica suspenzije

Mitroviću osam utakmica suspenzije

Srpski napadač Aleksandar Mitrović kažnjen je zabranom igranja na osam utakmica Premijer lige zbog toga što je na meču protiv Mančester junajteda dobio crveni karton.

 

Na tom susretu, Mitrović se unio u lice arbitru Krisu Kavani i prigovorio mu zbog lošeg suđenja, a tom prilikom je koristio neprimjeren rječnik. Takođe, došlo je i do blagog fizičkog kontakta, nakon čega su počeli apeli u Engleskoj da se na primjeru Mitrovića “zavede red”.

Izgleda da su Disciplinski organi čuli apele engleskih medija koji su se takmičili ko će zatražiti veću kaznu za Mitrovića, iako smo ove sezone, i ne samo ove, vidjeli daleko veće incidente koji nisu dobili ni upola veliku kaznu poput srpskog napadača.

Na kraju, nije pomoglo ni što se Mitrović izvinio sudiji Kavani, a sada Fulamu ostaje samo da se žali na odluku.

Prvobitno je Mitrović suspendovan na “samo” tri utakmice, međutim procijenjeno je da ta kazna ne odgovara incidentu koji je izazvao, pa se ubuduće neće tolerisati bilo kakva polemika sa arbitrima, posebno ako dođe do fizičkog kontakta.

Vidjećemo da li će to i u praksi biti tako, pošto se čini da je Mitrović dobio veliku kaznu samo zbog ogromnih pritisaka javnosti i željelo se da bude kažnjen za primjer.

Agencije

CATEGORIES
Share This