Milica Mandić i Dragan Jović najbolji na svijetu

Milica Mandić i Dragan Jović najbolji na svijetu

Tekvandoistkinja Milica Mandić i i srpski trener Dragan Jović proglašeni su najboljima u svojim kategorijama u 2021. godini u izboru Svjetske tekvondo organizacije.

Svjetska tekvondo organizacija je danas objavila imena pobjednika u kategorijama olimpijskih i paraolimpijskih sportista, trenera i sudija u prošloj godini. Globalno javno glasanje je organizovano online u periodu od 4. januara, a maksimalan potreban broj glasova dostignut je u rekordnom roku od dva dana.

– Danas s ogromnim ponosom obavještavamo javnost da je naša olimpijka Milica Mandić proglašena najboljom sportistkinjom. Milica je postigla mnoge istorijske uspjehe – prva je sportistkinja iz Srbije koja je osvojila dvije pojedinačne olimpijske medalje (i to zlatne – u Londonu 2012, i na poslednjim OI u Tokiju). Ona je i prva sportistkinja koja je osvojila zlato za Republiku Srbiju u svim sportovima na OI, i istovremeno najuspješnija olimpijka pod zastavom Republike Srbije – navode iz tekvondo kluba “Galeb”.

Za najboljeg trenera u protekloj 2021. godini proglašen je srpski tekvondo selektor i trener Dragan Jović, kojem je ovo drugo priznanje ovog tipa (prvi put 2017. godine). Ime Dragana Jovića ostaće upisano u istoriji ne samo srpskog tekvondoa i sporta u celini već i na svjetskom nivou, s obzirom da je, samo uzimajući u obzir olimpijske igre, u posljednja tri ciklusa zaslužan za čak 4 medalje ( dvije zlatne koje je osvojila Milica Mandić, i po jednu srebrnu i bronzanu koje je osvojila Tijana Bogdanović).

Srpska Info

CATEGORIES
Share This