Milan Jovanović za Srpskainfo: Sve će prštati, ali prednost dajem Liverpulu (VIDEO)

Milan Jovanović za Srpskainfo: Sve će prštati, ali prednost dajem Liverpulu (VIDEO)

Milan Lane Jovanović jedan je od rijetkih igrača iz Srbije koji je imao čast da obuče dres slavnog kluba iz grada “Bitlsa”.

Iako je “Enfild” napustio još 2011. godine kaže da ga vežu lijepa sjećanja za vrijeme koje je proveo u najtrofejnijem klubu iz Engleske.

Rado se odazvao pozivu Srpskainfo da prokomentariše ovogodišnje finale Lige šampiona.

– Pozdrav za Banjaluku i Republiku Srpsku. U srcu vas nosim – rekao je vidno srećan Jovanović kada je čuo da poziv stiže iz grada na Vrbasu.

Utakmica između Real Madrida i Liverpula biće praznik za oči.

U finalu će igrati dva najbolja tima u Evropi u ovom trenutku. Pogledajte samo put koji su prošli da bi stigli do Pariza. Biće pakleno, prštaće sve i na svakom dijelu terena.

FOTO: ROBERT GHEMENT/EPA
FOTO: ROBERT GHEMENT/EPA

Ko je favorit?

Biću iskren i navijački nastrojen, pa ću prednost dati mom nekadašnjem klubu, Liverpulu. Zaista u zadnje vrijeme djeluju moćno. Sve linije u timu su odlične i kompaktne. Biće zanimljivo vidjeti kako će odbrana Real Madrida da odgovori na napade Salaha, Manea, Firmina i ostalih igrača Liverpula. Vidite, Liverpul na svakom mjestu u ekipi ima sjajne igrače i rješenja. Klop je stvorio moćan stroj, koji je motivisan u svakoj utakmici. Mislim da Liverpul u ovom trenutku nema slabu tačku.

Slabe tačke nisu imali ni Pari Sen Žermen, Čelzi i Mančester siti, pa ih je Real Madrid eliminisao.

E, to su bile nevjerovatne utakmice. Real se tri puta spektakularno vraćao i eliminisao je svaku od tih ekipa koje su već počele da slave i koje su bile i favoriti za trofej. Mislim da su svi potcijenili Real Madrid. To je skup sjajnih individualaca, koji jednim potezom mogu da riješe utakmicu, a vrlo brzo mogu da se uklope i transformišu u jak kolektiv. Nevjerovatni su, ali Liverpul ih sigurno neće potcijeniti.

Koliko je Liverpulu otežavajuća okolnost što je u posljednjem kolu ostao bez titule šampiona u Engleskoj?

To nije otežavajuća okolnost. Liverpul je takav klub da im gubitak jednog trofeja podiže motiv da osvoje neki drugi i još jači. Vidite, oni su u Engleskoj uzeli dva kupa, milimetri su ih dijelili do osvajanja Premijer lige i sad im se pruža prilika da u Parizu poentiraju. Finale Lige šampiona, što se tiče Liverpula, dolazi u pravo vrijeme. Jednostavno, to je takva sredina i takav pristup i takva ljubav prema klubu se ne može riječima opisati, to treba doživjeti. Sjetite se samo finala protiv Milana u Istanbulu kada su od 0:3 došli do penala i Kupa šampiona.

Na stadionu “Francuska” sudariće se i dva trenera, Karlo Anćeloti i Jirgen Klop.

Teško mi je da pričam o trenerima. Ne bavim se trenerskim poslom, ali nekako kad pogledam u prošlost onda je jasno da je Anćeloti trofejniji, da ima više iskustva u ovakvim utakmicama. On je jedini trener koji je u pet najjačih liga Evrope osvajao titule šampiona. Zna dobro pripremiti i motivisati ekipu. S druge strane, Klop je, onako, pravi Nijemac, nema predaje, igra se do kraja, dok sudija ne označi da je utakmica završena. Odlično se uklopio u fanatizam koji Englezi gaje prema fudbalu. Neka bude dobrog fudbala i puno golova.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This