Medvedev: Đoković je najveći u istoriji tenisa, izgleda kao da nema loše dane

Medvedev: Đoković je najveći u istoriji tenisa, izgleda kao da nema loše dane

Danil Medvedev održao je konferencije za medije pred početak Vimbldona, a jedno od neizbežnih pitanja bilo je vezano za Novaka Đokovića i njegove neverovatne uspehe na turu.

Jedan od prisutnih novinara je istakao da je Rus igrao u nekoliko finala sa Novakom, a upitao je ga je šta misli o Đokovićevim uspeisma u poznim igračkim godinama.

„Prvo ne znam kako to radi, osećam da svi igrači, osim Novaka, Rodžera i Rafe, mogu da imaju loše dane i da gube od igrača koji su van Top 100 ili od kvalifikanata… To je normalno u sportu. Ali kada pogledam, Novak je skoro na 50 odsto, igrao je 70 Grend slemova i bio je u 35 finala. Ne znam kako je to moguće? On izgleda nema loše dane. Zapravo, ima ih, kao i svi, ali i tada uspeva da pobedi. Ne znam kako to radi i zato je on za mene najveći u istoriji tenisa, ali to je podložno debati naravno“, rekao je Medvedev.

Prisetio se i pobede nad Srbinom u finalu US Opena 2021. godine.

„Da budete sposobni da ga pobedite kada ide da kompletira kalendarski grend slem, možda je bio malo stegnutiji nego inače, ali odigrao sam nererovatan meč i to mi je dalo još više ponosa da sam bio spreman da uradim, kada sam video šta je posle toga uradio. Srećan sam da sam uradio to, ali ne želim da stanem na tome, želim da idem po nove grend slem titule i da igram sa njim“, istakao je Rus.

Medvedev je na Vimbldonu treći nosilac, a biće sa suprotne strane žreba u odnosu na Novaka.

Celu njegovu konferenciju za medije pred početak Vimbldon pogledajte u videu ispod.

(Nova rs)

CATEGORIES
Share This