Meč za zaborav Pokuševskog

Meč za zaborav Pokuševskog

Dalas Maveriksi bili su bolji od Oklahome rezultatom 121:114.

Oklahoma je utakmicama protiv Klivlenda i Memfisa prekinula seriju od tri uzastopna meča završena trijumfom. S druge strane, domaći Dalas je doživio ozbiljnu blamažu protiv Čikaga. Bulsi su ih savladali sa 29 poena razlike i to nakon što su Mavsi nevjerovatno prosuli prednost i izgubili od Milvoki Baksa.

Izabranici Džejsona Kida nemaju najbolje iskustvo s Tanderima, s obzirom da ih je Oklahoma savladala u petom ovosezonskom meču rezultatom 117:111.

Za razliku od tog meča, danas smo vidjeli znatno ozbiljniji Dalas. Mavsi su odlično krenuli u utakmicu. Odbrana je bila na nivou, dok je napad isporučivao svoje. Sve je došlo na naplatu u drugom kvartalu, gdje je domaća ekipa ubacila čak 43 poena i na poluvreme otišla sa velikih 14 poena razlike.

Već tada je djelovalo da Tanderi nemaju prevelike šanse, pogotovo što je Luka Dončić bio izuzetno raspoložen za igru.

Sve što su gosti iz Oklahome uspjeli da urade jeste serija u trećoj četvrtini. Koševima Šeja Gildžusa Aleksandera ekipa Majka Dajnolta prepolovila je prednost pred poslednji kvartal.

Ipak, tamo je situaciju uspio da iskontroliše pomenuti Dončić. Slovenac je imao odgovor na sve što je Šej proizvodio u napadu Oklahome i donio svom timu 14. pobjedu ove sezone.

Najefiksaniji kod Dalasa bio je upravo Dončić. Bivši as Reala je ubacio 38 poena, pri čemu je uhvatio 11 skokova i podijelio osam asistencija. Što se Tandrea tiče. dominirao je Šej. Plejmejker je postigao 42 koša uz odličnih 14 od 23 iz igre.

Što se tiče Alekseja Pokuševskog, on je počeo kao starter i na terenu proveo oko 22 minuta. Za to vrijeme nije uspio da se upiše na listu strijelaca, a meč je završio sa devet defanzivnih skokova.

REZULTATI:

Indijana – Majami 82:87

Vašington – Bruklin 100:112

Memfis – Atlanta 128:102

Dalas – Oklahoma 121:114

San Antonio – Klivlend 112:111

Portland – Minesota 133:112

Klipersi – Boston 113:93

 

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This