Mančester Siti održao fudbalsko predavanje Arsenalu

Mančester Siti održao fudbalsko predavanje Arsenalu

Fudbaleri Mančester Sitija pobijedili su večeras na svom „Etihadu“ ekipu Arsenala rezultatom 4:1 u derbiju 33. kola Premijer lige. Učitelj Pep Gvardiola je održao još jedno fudbalsko predavanje svom učeniku, Mikelu Arteti.

Strijelci za Siti bili su De Brujne u sedmom i 54. i Stouns u 45. i Haland u 90. minutu, a „Građani“ su sada ogromni favoriti za titulu, jer imaju dva boda manje od Arsenala, ali „Tobdžije“ imaju čak dva meča više.

Pep Gvardiola je bio primoran da napravi jednu promjenu, povrijeđenog Akea mijenjao je Kajl Voker, a na lijevu stranu prebačen je Manuel Akanđi. Ostalo je bilo sve isto, kao u dvomeču sa Bajern Minhenom u Ligi šampiona – doktorska taktika Gvardiole.

Mikel Arteta je izveo najjači mogući sastav u ovom trenutku, povrijeđenog Salibu ponovo je mijenjao Rob Holding, ali i da je Francuz bio tu, teško da bi Arsenal mogao bilo šta na terenu.

Mančester Siti je od prvog minuta koristio svaku priliku da ugrozi gol Arsenala, ali mnogo drugačije nego inače. Arsenalove visoke linije omogućavale su Sitiju da brže koristi prostor i tako su domaći poveli već u sedmom minutu. Haland je izdržao duel, proslijedio do De Brujnea, koji je dalje uradio sve sam. Kada su svi očekivali pas na lijevu stranu, De Brujne je povukao loptu ka golu i pogodio prvi ugao za 1:0.

Do 45. minuta, lako je moglo da bude i 3:0 ili 4:0. Haland je imao tri velike šanse, Ramsdejl mu je skinuo dvije prilike, baš kao i još jednu De Brujneu. Siti je dominirao i bilo je pitanje vremena kada će pasti drugi gol. I onda, što nisu uspjeli iz brzih napada u igri, jesu iz prekida – De Brujne je u trepavicu pogodio Stounsa koji glavom pogađa malu mrežu za 2:0. Doduše, sa proslavom su malo morali da sačekaju, jer su sudije prvobitno pokazale ofsajd, ali je VAR intervenisao i sve je bilo čisto, Vajt je bio bliži golu.

Prvo poluvreme završeno je čarkama Rubena Dijaša i Bena Vajta, Portugalac je zaradio žuti karton i nakon toga se otišlo na pauzu.

U nastavku, ista priča – Siti je dotukao Arsenal. Haland je promašio i četvrtu šansu na meču, ponovo je Ramsdejl bio odličan, ali golman Arsenala ništa nije mogao u 54. minutu. Odegard je izgubio loptu, Haland je ponovo bio u ulozi asistenta i opet za De Brujnea koji je gađao ispod noge Holdinga i ruke Ramsdejla za 3:0.

Nakon toga, gledali smo igru mačke i miša i Siti koji je igrao koliko mu je bilo potrebno. Arteta je probao izmjenama da ublaži poraz, ušli su Trosar i Žoržinjo, ali to nije donijelo nikakav napredak u igri Arsenala, koji je večeras bio neprepoznatljivo loš. Ili bolje rečeno – Siti je pokazao koliko je bolji.

Izuzev Džakinog udarca koji je Ederson sa lakoćom uhvatio, Arsenal nije imao nijedan ozbiljniji udarac u okvir gola.

Pep Gvardiola je u finišu pružio šansu i Marezu i Alvarezu, a tačku na meč postavio je Haland u nadoknadi vremena poslije asistencije Fila Fodena za ubjedljivih 4:1.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This