Mančester siti IZBAČEN iz Lige šampiona na dvije godine!

Mančester siti IZBAČEN iz Lige šampiona na dvije godine!

Posljednja vest sa Ostrva… Siti će završiti ovu sezonu u Ligi šampiona, ali naredne dvije neće imati pravo nastupa.

Šokantna vest iz svijeta fudbala!

UEFA je žestoko kaznila Mančester siti zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Aktuelni prvak Premijer lige suspendovan je iz svih UEFA takmičenja, dakle Lige šampiona ili Lige Evrope, u naredne dvije sezone!

Kazna se ne odnosi na tekuću sezonu, u kojoj se Siti kvalifikovao za osminu finala gdje ih čeka Real Madrid, tako da će kazna početi da teče od takmičarske 2020/21.

UEFA je utvrdila da je Siti prekršio pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju između 2012. i 2016. godine, pa su uz suspenziju iz takmičenja na dvije sezone kažnjeni i novčano – 30 miliona evra, međutim prva stavka će ih mnogo više zaboljeti.

Siti će imati pravo da se žali Sportskom sudu u Lozani, međutim pitanje je da li će to uspjeti da im pomogne pošto se radi o grubom kršenju pravila.

Uz to, oni su već bili prestupnici, pošto su u sezoni 2013/14 takođe bili prekršili pravila o transferima.

Bili su kažnjeni sa 60 miliona evra, a u Ligi šampiona godinu dana kasnije nisu mogli da registruju više od 21 fudbalera.

Vidićemo kako će ovo uticati na klub koji je potrošio ogroman novac u poslednje četiri sezone, otkako ih vodi Pep Gvardiola, a donekle se i iz njegovih nastupa u ovoj takmičarskoj godini moglo osjetiti da u Sitiju slute na loše vijesti.

Njegova jedina šansa da sa “građanima” nešto napravi u Evropi ove sezone biće u ovoj polusezoni, a sada već nikakvo iznenađenje ne bi bilo da napusti “Etihad” na ljeto.

Čak i da se Siti kvalifikuje za Ligu šampiona – neko drugi će na njihovo mjesto.

(mondo)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS