Mančester je crven, Siti opet kiksao (VIDEO)

Mančester je crven, Siti opet kiksao (VIDEO)

Grad Mančester je opet crven. Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su gradskog rivala Mančester Siti sa 2:1 u velikom derbiju 20. kola Premijer lige. Problemi za tim Pepa Gvardiole se nastavljaju, „Građani“ su u nekoliko dasna dva puta „kiksali“.

Utakmica će ostati upamćena po velikom preokretu „Crvenih đavola“, a još više po spornom izjednačujućem pogotku Bruna Fernandeša koji je u potpunosti promijenio dešavanja na terenu.

U prvih 45 minuta Junajted je bio bolji rival na „Teatru snova“. Ekipa menadžera Erika ten Haga bila je mnogo konkretnija od „Građana“ koji nisu stvorili nijednu pravu priliku, a ubojiti špic Erling Haland bio je potpuno odsječen od ostatka tima.

Prvi šut na meču uputio je Bruno Fernandeš u 10. minutu,a li je lopta završila pored Edersonovog gola.

Najbolju priliku na utakmici Junajted je imao u 34. minutu kada je Fernandeš sjajnom dugom loptom pronašao Rašforda, Ederson je nepotrebno izašao sa gola, napadač domaćih ga je lako zaobišao, ali je štoper Akandži zastavio njegov pokušaj na gol liniji.

https://twitter.com/kk98Tim/status/1614271246354771968?s=20&t=J7ydRYQOp-8pFpD1hrN2HA

Pet minuta kasnije imao je novu priliku Rašford, ovoga puta ga je sjajno uposlio Eriksen, ali je Ederson sjajno istrčao i skratio ugao engleskom napadaču.

U 57. minutu Gvardiola je iz igre izveo Fodena, a na teren poslao Džeka Griliša.

Samo tri minuta kasnije Marez i De Brujne su odlično iskombinovali po desnoj strani. Kapiten Sitija je fenomenalno centrirao i pronašao Griliša na drugoj stativi koji je glavom matirao De Heu.

Izgledalo je da će Siti rutinski privesti utakmicu kraju, a onda smo vidjeli sporan trenutak koji je sve promijenio.

Igrao se 78. minut kada je Kazemirao poslao pas ka Rašfordu koji je „debelo“ bio u ofsajdu, ipak, napadač Junajteda nije pipnuo loptu, iako se kretao ka njoj. Umjesto Rašforda, šut je uputio Fernandeš koji se ubacio iz drugog plana i postigao gol o kojem će se mnogo pričati.

Samo četiri minuta kasnije potpuni preokret.

Mladi rezervista Alehandrao Garnačo, koji je svojim ulaskom u igru u 72. minutu umjesto Eriksena unio živost u igru „Crvenih đavola“, imao je puno prostora po lijevoj strani, sjajno je okrenuo Akea i centrirao pravo na nogu Rašforda kome nije bilo teško da iz peterca postigne gol za ogromnu radost domaćih.

Nakon nove pobjede, devete u nizu, Junajted je na samo bod od Sitija, dok lider Arsenal Ten Hagovom timu bježi šest bodova, ali ima i utakmicu manje.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This