KSS: Jokić igrač godine

KSS: Jokić igrač godine

Sonja Vasić proglašena je za najbolju košarkašicu, a Nikola Jokić za najboljeg košarkaša Srbije u 2021 godini, u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije.

KSS je tradicionalno proglasio najuspješnije u prethodnoj godini prema izboru novinara, a Vasić i Jokić dobili su najviše glasova od predstavnika sportskih redakcija.

Specijalna nagrada pripala je muškoj reprezentaciji u basketu, ovajaču zlata na EP i olimpijske bronze, a druga je otišla košarkašicama Srbije, šampionkama Evrope.

Sonja Vasić u godini iza nas završila je igračku karijeru, osvajanjem titule šampiona Evrope sa reprezentacijom, izborom u idealnu petorku turnira Evropskog prvenstva, MVP priznanjem i četvrtim mjestom na Olimpijskim igrama u Tokiju, a sve to bilo je dovoljno da u glasanju završi ispred nove kapitenke Tine Krajišnik.

Centar Denvera, u 2021. godini postao je prvi Srbin koji je proglašen za najkorisnijeg košarkaša NBA lige, osvojio je najviše glasova spotskih novinara, dok je na drugom mjestu završio igrač Efesa Vaslije Micić, osvajač Evolige i dvostruki MVP takmičenja.

Sonji Vasić ovo je bilo treće priznaje za najbolju igračicu, dok je Nikola Jokić najbolji u izboru Košarkaškog saveza bio i 2018. godine.

Priznanja Sonji i Branislavu, ocu Nikole Jokića, uručio predsednik KS S Predrag Danilović.

b92/sport

CATEGORIES
Share This