Kraj slavnog kluba: Dugovi gase Cibonu?

Kraj slavnog kluba: Dugovi gase Cibonu?

Hrvatski košarkaški gigant Cibona nalazi se pred gašenjem, jer duguje 40 miliona kuna (oko 5,31 miliona evra), prenose hrvatski mediji.

To je danas potvrdio i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

– Cibona nema problem s gradom jer su njeni dugovi prema gradu i gradskim ustanovama manji od 10 odsto. Iako je uz to bilo nenamjenskog trošenja gradskog novca, izašli smo joj u susret i nudili sporazume i odlaganje naplate dugova kako bi stala na noge i kako bi se dala prilika novoj upravi. Uprkos tome što nije pokrila dug i prema pravilima nije mogla da ostvari financiranje iz gradskog budžeta s obzirom na dugove, pronašlo se rješenje da koristi dvoranu, a to nije bilo lako pronaći – naveo je gradonačelnik.

– Nakon svega nova uprava odlazi i nekorektno je stavljati bilo kakvu odgovornost na nas, nego je treba tražiti u upravi koja je dovela klub u takvu situaciju i staroj gradskoj upravi koja je to dopustila. Očito se katastrofalno upravljalo, jer kako može da se dogodi da tako istorijski klub, koji je osvojio 20. titulu prvaka, uđe u dugove od 40 milijuna kuna? – izjavio je Tomašević.

Cibona je prošlog vikenda osvojila 20. titulu prvaka Hrvatske i prvu duplu krunu u posljednjoj deceniji.

Klub trenutno nema direktora i predsjednika, jedino ovlašteno lice je finansijski direktor Ivan Matašić, čovjek kog su hrvatski mediji okarakterisali kao “predstavnika misterioznih investitora predodređenih da spase posrnulog zagrebačkog diva”.

Cibonin račun će 21. juna biti u blokadi tačno dva mjeseca, nakon čega će najvjerovatnije biti pokrenut stečajni postupak.

Zagrebački velikan dvaput zaredom bio je prvak Evrope 1985. i 1986. godine.

Agencije

CATEGORIES
Share This