Košarkaši Partizana bolji od FMP u Železniku

Košarkaši Partizana bolji od FMP u Železniku

​Košarkaši Partizana pobijedili su na gostovanju ekipu FMP 97:91 (24:18, 25:25, 25:23, 23:25) u okviru 24. kola ABA lige.

Najefikasniji u taboru „crno-belih“ bili su Zek Ledej sa 19 poena i šest skokova, dok je Avramović dodao 13 poena. U domaćoj ekipi istakao se Aleksa Stepanović sa 21 poenom i šest skokova.

Košarkaši FMP-a su bolje otvorili meč, pošto su igrali agresivno u odbrani i pokušavali da protivnika kazne sa lakim poenima iz tranzicije. Sredinom četvrtine Partizan je zaigrao strpljivije u napadu i uspio da preko Ledeja i Egzuma dođe do preokreta i prednosti od šest poena. U drugoj dionici viđen je veliki broj slobodnih bacanja, tako da igra nije bila tečna.

Mening i Izundu su donosili poene ekipi FMP-a, dok su u odbrani igrači domaće ekipe zonskom odbranom u više navrata pravili probleme „crno-belima“. Partizan je sredinom dionice došao do dvocifrene prednosti, koju nije mogao da održi pošto je FMP serijom 8:0 uspio da smanji vođstvo protivnika pred kraj prvog poluvremena.

Tokom treće četvrtine Partizan je upao u probleme sa faulovima, dok je domaća ekipa preko pik en rol igre dolazila do poena. Nastavili su obe ekipe da igraju agresivno u odbrani, zbog čega su poene postizali uglavnom sa linije za slobodna bacanja. U posljednja dva minuta treće četvrtine Avramović i Panter su poenima uspjeli da održe vođstvo pred početak posljednje dionice.

Tokom četvrte četvrtine Partizan se opet odmakao na 14 poena razlike ali domaća ekipa nije odustajala. Šutem za tri poena su pokušali da se vrate ali svaku trojku su im anulirali Avramović ili Panter.

„Crno-bel“ su trenutno prvi na tabeli sa 21 pobjedom i dva poraza, dok je klub iz Železnika peti sa 13 pobjeda i 11 poraza.

U narednom kolu Partizan dočekuje ekipu Igokee, dok FMP gostuje košarkašima Studentskog centra.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This