Košarkaši Crvene zvezde slavili protiv Mege

Košarkaši Crvene zvezde slavili protiv Mege

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su danas na gostovanju ekipu Mege 87:78 (25:19, 26:17, 21:17, 15:25) u utakmici 24. kola ABA regionalne lige.

Najbolji pojedinac u ekipi Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 23 poena, tri skoka i dvije asistencije, dok se u ekipi Mege istakao Nikola Đurišić sa 16 poena i četiri skoka.

Košarkaši Crvene zvezde bolje su otvorili utakmicu i već u uvodnim minutima došli do osam poena prednosti. Do kraja prve četvrtine ekipa Mege je zaigrala kroz tranziciju poslije neiskorišćenih napada protivnika i tako smanjivala razliku.

U drugoj dionici domaća ekipa je nastavila u istom ritmu do šestog minuta, kada najviše zahvaljujući Kampacu „crveno-beli“ počinju da igraju agresivnije u odbrani. Do poluvremena Crvene zvezda je povela u jednom trenutku i sa 18 poena razlike što je bio prvi pokazatelj ko će odnijeti pobjedu u Hali sportova na Novom Beogradu.

U drugom poluvremenu „crveno-beli“ su nastavili gdje su stali u prvom poluvremenu. Sa distance je pogađao Dobrić, kao i Kampaco. Do kraja meča Mega nije uspjela da ozbiljnije ugrozi vođstvo aktuelnog prvaka regionalne lige.

Crvena zvezda je trenutno druga na tabeli ABA lige sa 19 poebja i tri poraza, dok je Mega šesta sa 12 pobjeda i 12 poraza.

U narednom polu „crveno-beli“ gostuju Borcu u Čačku, dok Mega dočekuje košarkaše Budućnosti.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This