Korak do vječnosti

Korak do vječnosti

Već 375. sedmicu u karijeri Novak Đoković osvanuo je na vrhu ATP liste i sada mu nedostaju samo dvije da se izjednači sa apsolutnom rekorderkom Štefi Graf.

Legendarna Njemica provela je 377 sedmica kao najbolja na svijetu i do prije godinu ili dvije niko nije mogao da vjeruje da će njen rekord biti ugrožen. Nije on bio opsesija ni Novaku Đokoviću, ali je zahvaljujući pobjedi na Australijan openu i činjenici da Rafael Nadal, Karlos Alkaras i ostali konkurenti nisu imali start sezone kakav su očekivali, sada ima priliku da dostigne i ovo ostvarenje.

Novak na vrhu ima 7.070 bodova, drugi je povrijeđeni Alkaraz sa 6.730, a potom slijede Stefanos Cicipas (6.195), Kasper Rud (5.765), te Andrej Rubljov koji je skupio 4.200 bodova.

Iza su Nadal, Feliks Ože Alijasim, Tejlor Fric, Holger Rune, dok deset najboljih zatvara Hubert Hurkač.

Dakle, Noletu treba još samo sedam dana da se izjednači sa Grafovom, a dodatnih sedam da i u ovoj kategoriji postane apsolutni vladar svjetskog tenisa. Iako je izvjesno da samo još tehnički nije preuzeo rekord u svoje vlasništvo nekadašnja šampionka Bili Džin King pokrenula je pomalo smiješnu kampanju.

 

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This